BEAUTY

Gezonde en sterke nagels? 3 handige tips!

Wil jij graag gezonde en sterke nagels? CLASSY Lifestyle deelt drie handige tips!

1. Vitamines

Zorg ervoor dat je voldoende vitamine B8, C, E, ijzer en binnenkrijgt. Vitamine B8 (biotine) houdt onze huid, haren en nagels gezond en sterk en vind je onder andere terug in eieren, melk, sojaproducten en noten. Vitamine C is nodig voor collageenproductie, iets wat niet alleen belangrijk is voor een gladde en stralende huid, maar ook voor de groei van je nagels. Gele kiwi en rode paprika zitten bomvol vitamine C. Vitamine E draagt bij aan sterke botten en nagels en zit vooral in zonnebloemolie, graanproducten, noten en zaden. Ook ijzer en zink zijn belangrijk voor gezonde en sterke nagels.

2. Nagellak

Bij de een zorgt nagellak of gellak voor een sterkere nagel, bij de ander werkt dit averechts. Mocht je van nature kwetsbare nagels hebben, gun je nagels dan zo nu en dan ook een beetje rust. Een weekje zonder nagellak kan geen kwaad!

3. Voorzichtig!

Tuurlijk, soms is het handig om met je nagels even wat weg te krabben of een deksel open te wippen, maar… Je nagels zijn geen gereedschap! Als je er niet voorzichtig mee om gaat, zullen ze sneller afbreken. Ga je aan de schoonmaak? Trek dan handschoenen aan. Heet water en schoonmaakmiddelen zijn slecht voor je nagels.

Tot slot: verwen je nagels en trakteer jezelf zo nu en dan op een pedicure of nagelbadje. Je verdient het!

Lees meer over:
Lavazza