MODE

Monique Smitsloo

Afternoon Tea in de stijl van Dolce&Gabbana

Als je je écht even als een royal wilt voelen, dan is een high tea een must. Het Waldorf Astoria Amsterdam lanceert daarom een exclusieve Afternoon Tea in samenwerking met het wereldberoemde Italiaanse merk Dolce&Gabbana. Met deze ‘ingrediënten’ creëerde het chefsteam een speciale Afternoon Tea welke gasten zal voorzien van een bijzondere en kleurrijke ervaring.

 

Siciliaanse smaken

Het creatieve ontwerpersduo Dolce&Gabbana inspireerde de patissiers van Waldorf Astoria Amsterdam met hun liefde voor Siciliaanse tradities, kunst en onderscheidende smaken. De zoete en hartige smaken van de Waldorf High Tea, evenals de kleurrijke creaties, weerspiegelen het zonnige Sicilië.

 

Citroen in de spotlight

Wat we kunnen verwachten van deze bijzondere high tea bij het Waldorf? Denk bijvoorbeeld aan een traditionele Cannoli met pistache en sinaasappel en in de Gelato met perzik, amaretto en pistou. Speciale aandacht is er voor de citroen. Het bevlogen patisserieteam van het Waldorf Astoria Amsterdam ontwikkelde een verrukkelijke Citroen met limoncello, basilicum en baba (luchtig cakeje). Of wat dacht je van een Citroen Pistache Scones en de Amaretto cake met amaretto gel en crème van amandel. Als ode aan Italië ontwierpen de creatieve patissiers hun eigen Italiaanse Vlag: ricotta kaas, gekonfijte bergamot, citroen, sinaasappel en chocolate chips.

 

Klassiekers met modieus accent
Is high tea doorgaans niks voor jou, omdat je meer van hartige creaties houdt? Dan is er Schuim van Parmezaanse kaas met pistou en gerookte paling. Typisch Italiaans zijn de melanzane met aubergine, tomaat en Parmezaanse kaas en Tomaat met mousse van zongedroogde cherrytomaatjes en groene olijven. Een andere klassieker, focaccia, is bereid met octopus geroosterd op houtskool en artisjok. Een van de meest spannende smaken is Vijgenblad met speck, compote van vijgen en gekarameliseerde ui.


Iconische samenwerking
Roberto Payer van Waldorf Astoria Amsterdam is trots op de unieke samenwerking: 'Waldorf Astoria Amsterdam en Dolce&Gabbana zijn iconen op het gebied van luxe, smaak en stijl. Het is geweldig dat onze teams elkaar versterken. Hierdoor kunnen onze gasten genieten van een onvergetelijke ervaring.'

De Dolce&Gabbana Afternoon Tea is € 58,50 euro en wordt vanaf 8 oktober 2021 geserveerd op vrijdag, zaterdag en zondag van 15.00 tot 17.00 uur in Peacock Alley. Tijdens de Afternoon Tea kun je bovendien genieten van live pianomuziek. Via Luxury at Home is het mogelijk om de Afternoon Tea (voor thuis) te bestellen en in het Waldorf Astoria Amsterdam op te halen.
Lavazza