TRAVEL

5 leuke uitjes in Nederland

Nu verre reizen niet meer vanzelfsprekend zijn, kan het geen kwaad om eens te kijken naar wat ons eigen kikkerlandje te bieden heeft. CLASSY Lifestyle zet vijf leuke uitjes in Nederland voor je op een rij!

1. E-chopperen over de Veluwe

Nederland telt talloze prachtige natuurgebieden, waaronder de Veluwe. Het uitgestrekte gebied leent zich uitstekend voor een dagje uit. Van een bezoekje aan Radio Kootwijk tot een cultureel middagje in het Kröller-Müller Museum. Je kunt hier eindeloos wandelen, fietsen of... e-chopperen! Stoere, elektrische bikes waarmee je van A naar B crosst en tussendoor nog even stopt voor een kopje koffie.

2. Dagje Amsterdam

Het blijft leuk: een dagje shoppen of gewoon lekker rondslenteren in onze hoofdstad. Er valt over het algemeen altijd wel wat te beleven. 

3. Maastricht Underground

Een dagje Maastricht is voor velen al een heel uitstapje vanwege de afstand (maak er dan een weekendje weg van!), maar voor de grotten rondom Maastricht kan je met gemak een hele dag uittrekken. 'Maastricht Underground' is de verzamelnaam voor Fort Sint Pieter, de Grotten en de Kazematten.

4. Paviljoen van de Dame

Reis af naar het pittoreske Paterswolde en breng de dag door bij Paviljoen van de Dame. Deze horecagelegenheid kijkt uit over een uitgestrekt meer en heeft een spectaculair terras, waarop het heerlijk vertoeven is. Een bezoekje aan Paviljoen van de Dame is overigens de perfecte afsluiter van een dagje shoppen in Groningen!

5. Kasteel de Haar

Een bezoekje aan Kasteel de Haar in het Utrechtse dorpje Haarzuilens mag niet ontbreken in dit lijstje. Het monumentale kasteel kent een rijke geschiedenis en is een van de meest luxueuze kastelen van Nederland. Sluit je bezoekje af met een kop koffie in het Museumcafé van Koetshuis de Haar of maak een wandeling door het park en de tuinen. Regelmatig worden hier grote markten en evenementen georganiseerd, zoals het Italië Evenement en Country & Christmas. 

Lees meer over:
Lavazza