TRAVEL

Neem een privéjet!

Er even tussen uit, dat willen we allemaal wel. Toch is het nu – gezien de huidige omstandigheden – misschien minder verstandig om in een stampvol vliegtuig te stappen. Een privéjet pakken was nog nooit zo aantrekkelijk, en goedkoper dan je misschien denkt! We gaan op onderzoek uit.

Fotografie: Exxaero
Fotografie: Exxaero

'Onvergetelijk!'

We spreken met Annette over haar eerste ervaring met een privéjet. Om er deze zomer toch even tussenuit te kunnen, boekt ze een midweek Zuid-Frankrijk met vriendinnen. Voordat dit gebied de status code oranje kreeg, gelukkig. Annette: ‘Na wekenlang op de lip van mijn man en pubers te hebben gezeten, was ik wel toe aan een paar dagen vol rust, luxe en ongegeneerd roddelen met mijn vriendinnen. Ik wilde de lockdown en alles daaromheen even helemaal vergeten.’ Toch voelt het voor Annette en haar vijf vriendinnen niet goed om in een vol vliegtuig te stappen en aangezien er de laatste maanden toch al aardig wat bespaard was – met hun favoriete restaurants, kappers en nagelstudio’s die dicht waren – besluiten ze om eens flink uit te pakken. ‘Dat hadden we wel verdiend’, knipoogt Annette.

Ze boeken een klein privévliegtuig en laten zich in de watten leggen door de luchtvaartmaatschappij. ‘We vlogen maandagochtend vroeg, van Schiphol-Oost naar Nice. Het was opstappen en wegwezen: geen gestress met inchecken of urenlang wachten. Het vliegtuig was van binnen zo comfortabel en luxe ingericht, veel fijner en schoner dan normaal. Neem de stoelen: het is net alsof je in een wellness aan het relaxen bent. De zachte achtergrondmuziek – wij kozen voor de hits van Jennifer Lopez, onze gezamenlijke favoriet – zorgde eveneens voor een prettige sfeer. We kregen cappuccino’s, verse gemberthee en american pancakes met vers fruit als ontbijt. Dat is wel een verschil met het voorverpakte vliegtuigeten op een normale vlucht!’, vertelt Annette. Haar vriendin Marlies, die bij ons gesprek is aangeschoven, voegt toe: ‘Ik had nooit verwacht dat het vliegen met een privéjet zó aangenaam zou zijn. Als een zwaluw schoten we door het wolkendek, om even later de azuurblauwe zee te kunnen spotten. Wat een vrij gevoel! Vliegen met een privéjet was echt een feestje: we hadden ons opgemaakt, hadden mooie kleren en hakken aan. Het voelde bijna als een avondje uit, maar dan op maandagochtend.’

Benieuwd naar dit artikel? Lees verder in CLASSY Lifestyle.

Lees meer over: