TRAVEL

Kiki Multem

Annecy: dé plek voor een citytrip in de vroege herfst

Annecy is de perfecte, zonnige stad voor een citytrip in Frankrijk. Classy's eigen Kiki Multem vertelt ons waarom. 

Het oude centrum van Annecy

Annecy is beroemd om zijn prachtige oude stad, de kleurrijke gebouwen en het helderblauwe kanaal dat er doorheen loopt. Daarom staat de stad ook wel bekend als het Venetië van de Alpen. De kleine steegjes met kleurrijke winkels, ijssalons en kunstverkopers maken de oude stad van Annecy de perfecte plek voor een zomerse citytrip. Dankzij de steegjes is er op veel plekken schaduw, ideaal op een warme zomerdag.

 

Kilometers fietsen rondom het meer van Annecy

De sportievelingen kunnen genieten van een fietstocht rond het meer van Annecy. Er is een fietspad van maar liefst 40 kilometer lang en onderweg kun je de mooiste stops maken. Ga op zoek naar een rustig plekje buiten het centrum, drink een drankje op het terras van Hotel Beaure- gard en stop voor een lunch bij Flora. Op diverse locaties in de stad kun je normale fietsen en e-bikes huren om vervolgens lekker uit te waaien aan het meer.

 

Shoppen

En wat is een citytrip zonder shoppen?! Annecy heeft vele winkels en boetiekjes verstopt in de talloze straatjes, waaronder souvenirwinkels, kledingwinkels en winkels met handgemaakte producten.Ook kun je in Annecy terecht voor diverse lokale lekkernijen, denk hierbij aan kaas uit de Haute-Savoie. Over lokale lekkernijen gesproken, als

je het geluk hebt om op dinsdag-, vrijdag- of zondagochtend in Annecy te zijn, moet je zeker een bezoek brengen aan de oude stadsmarkt. Tip: Een van mijn lievelingswinkels is de conceptstore van Le Boutik Hotel.

 

Het complete reisverslag van Annecy vind je in de nieuwste Classy Lifestyle. 

 
Lavazza