BEAUTY

Haarverzorging in de zomer: do’s en don’ts

De zomerperiode is voor je haar niet per se de fijnste tijd van het jaar. Zon, zee en zwembad zijn daar mede de oorzaak van. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen of juist niet moet doen om de schade binnen de perken te houden.

Do’s:

Kwalitatieve verzorging

Door de zomer wordt je haar altijd wat droger en doffer, dus is het tijd voor wat kwalitatieve verzorging. Hiervoor kun je natuurlijk naar de drogist gaan voor een verzorgende shampoo en crèmespoeling, maar wanneer je haar echt wel een oppepbeurt kan gebruiken is het verstandiger om producten van de kapper te gebruiken. Vraag advies welke producten je het beste voor jouw haar kunt gebruiken en je zult zien dat de kwaliteit van je haar aanzienlijk verbetert.

Voedend masker

Naast de gewone verzorging is een haarmasker van tijd tot tijd ook geen overbodige luxe. Met een fijn voedend masker voel je al direct resultaat.

UV-beschermende producten

Net als voor je huid zijn er ook speciale producten voor je haar ontwikkeld met UV-bescherming. Vaak komen deze producten in een spray die zorgt voor een beschermingslaagje om verkleuring en uitdroging van je haar te voorkomen.

Hoofdhuidmassage

Een hoofdhuidmassage is niet alleen heel lekker, maar het kan ook heel effectief zijn om de dode huidcellen op te ruimen. Wanneer je tijdens het wassen je hoofd eens lekker masseert, wordt je haar hier een stuk schoner van dan een snel sopje. Grondiger te werk gaan? Er zijn ook allerlei scrubs voor je hoofdhuid die na een zware zomer absoluut het verschil kunnen maken.

Don’t

Chloor en zout laten zitten

Na een lekkere plons in de zee of in het zwembad vervolgens gewoon weer neerploffen op je handdoek. Het klinkt heel onschuldig, maar zowel chloor als zout zijn funest voor je haar. Zeker als je het langer laat zitten. Chloor kan in combinatie met de zon je haar zelfs wat bleken. Beter zou dus zijn om na deze plons je haar even goed uit te spoelen of eventueel te wassen.

Opknopen

Met die plakkerige dagen is het heel handig om je haar lekker omhoog te binden, maar alle elastiekjes, speldjes en haarlak die je dan gebruikt zijn niet bepaald fijn voor je haar. Ook petjes en hoeden zijn geen favoriet. Wanneer je je haar tot rust wilt laten komen is het goed om er even helemaal niks in te smeren, spuiten of hangen.

Stijlen en föhnen

Stijlen en föhnen was al niet het allerbeste voor je haar, maar voor beschadigd haar al helemaal niet. Gelukkig zijn er allerlei oplossingen om je haar toch in het gareel te krijgen. Zo zijn er apparaten die beter zijn voor je haar en ook producten met een hitteprotector voorkomen nog verder beschadiging.

Verven

Het klinkt misschien verleidelijk om je doffe haar weer wat leven in te brengen door een pakje verf. Dit is echter geen goed idee en zal je haar nog verder beschadigen. Wil je het toch perse verven denk dan ook eens aan zetten van high- of lowlights om niet je hele haar aan chemicaliën bloot te stellen.

Image by Free-Photos from Pixabay

Lees meer over: