LIVING

Hierdoor kies jij voor kunstbloemen...

Kunstbloemen zijn de trend van nu en wij weten wel waardoor dat komt. Kwalitatieve kunstbloemen zoals die uit de collectie van PTMD zijn tegenwoordig moeilijk te onderscheiden van echte, dus is de uitstraling geen bezwaar meer. Lees hier waarom we nog meer zo gek zijn van kunstbloemen.

1.       Gaan veel langer mee

Hoe jammer is het dat je net gekochte bos bloemen na een week of als je geluk hebt na twee weken alweer verwelken? Met kunstbloemen heb je dat probleem niet, deze blijven namelijk mooi voor een hele lange tijd indien je er netjes mee omgaat.

2.       Geen water nodig

Dat kunstbloemen geen water nodig hebben, zorgt ervoor dat je meer keuze hebt voor vazen die met gewone bloemen onhandig zouden zijn. Is de steel te kort voor een mooie grote vaas dan verleng je hem door er iets onder te zetten en is de steel te kort dan buig je hem om. Daarnaast heb je ook geen kans dat het water gaat schimmelen of stinken.

3.       Groene vingers zijn niet nodig

Echte bloemen hebben verzorging nodig en dat kan per soort verschillen. Het is een feit dat je met echte planten meer tijd kwijt bent aan de verzorging en die kan soms best nauw komen wat betreft hoeveelheid water en zonlicht. Kunstbloemen zijn een kwestie van neerzetten en tussendoor een keertje afstoffen.

4.       Geen last van allergieën

Wanneer je geen last hebt van allergieën kun je je hier moeilijk iets bij voorstellen, maar je kunt inderdaad ook allergisch zijn voor bloemen. Vooral de geur van lelies kan een onaangename trigger zijn. Kunstbloemen mogen dan wel geurloos zijn, maar dat is voor sommigen juist een voordeel.

5.       Hebben een positieve invloed

Bloemen zijn positief voor onze mind en zorgen voor een betere stemming in huis en op kantoor. Gelukkig is hierbij geen verschil tussen echte bloemen of de kunstvariant hiervan.

6.       Het is hygiënischer

Niet overal mag je zomaar echte bloemen neerzetten. Denk aan ziekenhuizen en andere medische gebouwen. De schimmels en bacteriën die bloemen met zich meebrengen zijn niet bevorderlijk voor patiënten en dus zijn kunstbloemen een ware uitkomst.

7.       Uiteindelijk is het goedkoper

Natuurlijk is een bosje kunstbloemen duurder dan een bos echte snijbloemen, maar als je uitrekent hoeveel het verschilt op jaarbasis zal je zien dat de kunstvariant veel goedkoper uit de bus komt. Deze hoef je immers maar eenmalig aan te schaffen ten opzichte van elke twee weken een nieuwe bos.

8.       Niet eetbaar

Heb je katten? Dan is het vast wel eens voorgekomen dat ze aan je bloemen hebben geknaagd. Dat is natuurlijk niet de bedoeling als je iets moois neerzet. Nog een voordeel van kunstbloemen is dat je huisdieren hier niet zo snel aan zullen beginnen.

TIP

Wil je niet telkens dezelfde bos bloemen in huis? Koop dan verschillende bloemen om met elkaar te combineren. Zo zet je elke week een voor het oog nieuwe bos bloemen op tafel door te spelen met de variaties.

 

Lees meer over: