LIVING

Binnen kijken bij Fam. Naber-Lozeman

Zowel Alice als Gert zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse paardensport. Alice als Olympisch eventingruiter en instructeur, Gert vanuit zijn functies die hij voor paardensport Nederland vanuit de KNHS bekleedt. Beiden genieten met volle teugen van hun leven tussen de paarden en de paardenmensen om hen heen.

Deze keer was FIRA Wonen op bezoek bij Alice om wat meer te weten te komen over hun bedrijfsonderdeel, Naber – Lozeman Logies. Gert stond ons te woord.

Nadenken over de toekomst

Beide zijn erg realistisch als het aankomt op hun toekomst. Er zal immers een moment komen dat Alice minder zal gaan meedraaien in de topsport. “We zijn nu éénmaal geen mensen die kunnen en willen stilzitten. Op het moment dat Alice een stap terug doet in de sport, zal ze zich nog meer gaan toeleggen op instructie. We organiseren natuurlijk al langere tijd trainingssessies voor ruiters hier op locatie. De begeleiding van ruiters en jong talent is een passie van Alice en ook van mij;” zegt Gert. “Dit is echt een onderdeel van ons bedrijf waar we in de toekomst nog veel mee kunnen. Daarom hebben we ook besloten om op ons terrein een viertal luxe nieuwe gastenverblijven te laten bouwen. Zo kunnen we onze trainingsgasten een goed onderkomen aanbieden, op de plek waar ook hun paarden verblijven.”

 

Naber – Lozeman Logies

Inmiddels zijn de vier nieuwe gastenverblijven gebouwd op het terrein van Alice Eventing School. Deze gastenverblijven zijn volledig ingericht door FIRA Wonen. De gasten kunnen via een aparte, nieuw aangelegde oprit, de verblijven bereiken. Vanuit je verblijf kijk je prachtig uit over de uitgestrekte akkers waar van alles verbouwd wordt. De ultieme plek om even tot rust te komen. Aan de linkerkant zie je de bosrand ook al verschijnen, die te paard ook erg makkelijk te bereiken is. Via de achterdeur kom je via een gang meteen uit bij de stallen. “Ik ben echt ontzettend trots op het eindresultaat. Het is fijn dat we onze trainingsgasten nu niet meer naar een hotel in de buurt hoeven te verwijzen. We hebben nu alles onder eigen dak. Wanneer een ruiter voor een langere periode wil blijven, is dat ook zeker bespreekbaar,” vertelt Gert.

Het ruikt nog nieuw

Gert en Alice hadden van te voren al een duidelijk beeld van hoe de verblijven eruit moesten komen te zien. Zelf zijn ze ook heel betrokken geweest bij het inrichtingsproces. “Ik zie veel gelijkenissen met onze eigen inrichting, het straalt een mix van luxe, warmte en comfort uit. Wat dat betreft heeft FIRA Wonen het niet beter kunnen doen. Zelf ben ik helemaal weg van de grote klok die aan de wand hangt. Decoratie hoeft van mij niet te veel, maar wat er hangt, mag opvallen,” zegt Gert. Dat de klok opvalt, met zijn doorsnee van ruim een meter, is zeker. Zelfs de waterkoker past perfect in het interieur. Het is leuk om te zien dat een man zo blij en trots kan zijn met een inrichting!

Chique uitstraling dankzij FIRA Wonen

Zoals eerder al aangegeven besloten Alice en Gert de appartementen in te laten richten door FIRA Wonen. Vanuit Biddinghuizen was het een logische keuze om de winkel in Harderwijk te kiezen voor een kennismakend gesprek. Daarbij was ook de korte levertijd van maximaal 2 weken. FIRA Wonen levert het merk PTMD en dit past perfect bij hen. Natuurlijk en landelijk met een hippe twist en chique uitstraling.

Daphne Anholts heeft het gehele inrichtingstraject vanuit FIRA Wonen begeleid. Voordat Daphne bij FIRA Wonen kwam te werken studeerde ze onder andere dynamic design. Voor wie dit misschien nog niet zoveel zegt; het is een kunstvorm waarbij je met dood materiaal een basis maakt voor een bloemstuk. Je leert dus heel creatief om te gaan met verschillende soorten materiaal. Onderdeel van deze opleiding is ook interieurstyling en laat dat nu precies datgene zijn wat ze bij FIRA Wonen met veel plezier doet. Daphne neemt ons mee terug naar het traject dat ze met Alice en Gert doorlopen heeft.

De kennismaking met Alice en Gert

Daphne vertelt: “Bij de kennismaking is het ontzettend belangrijk dat je goed luistert naar de wensen van de klant, in dit geval dus Alice en Gert. Al vragende kom je best snel veel te weten over wat ze zelf mooi vinden, hoe hun eigen interieur eruit ziet en wat ze ook lastig vinden qua keuzes. In hun geval waren ze op zoek naar een chique maar wel praktische inrichting. Ze hadden ook foto’s bij zich van hun eigen interieur. Doel met de appartementen was dat er voor kortere periodes gasten in kunnen verblijven. Daarbij spraken zij de wens uit dat schoonmaken makkelijk moest zijn. Hiermee heb ik rekening gehouden door beperkt te blijven in het verwerken van accessoires.”

“Ook heb ik per appartement rekening gehouden met het aantal slaapgasten per appartement. Daar pas ik vanzelfsprekend de grootte en hoeveelheid meubels op aan. Als laatste was het de wens van Alice en Gert, dat elk appartement een andere uitstraling zou krijgen.”

De basis van interieurstyling

Kleurstelling

“Je begint altijd met het vaststellen van de gewenste kleuren. De kleur van de wanden en bijvoorbeeld de keuken. De wanden van de Naber – Lozeman Logies appartementen zijn licht, waardoor je veel kanten op kunt. De kleur van de keuken was wel meer bepalend, waardoor we ervoor hebben gekozen in de warme kleuren te blijven voor meubels.”

De grote meubels

“Onder de grote meubels verstaan we inderdaad banken en tafels.  Alice had al heel specifieke wensen qua banken. De vorm van de tafel gebruik ik vervolgens als basis ook voor andere meubels. Ik creëer rust en eenheid door bij een ronde tafel voor andere ronde meubels te kiezen. Die keuze voor vorm combineer ik vervolgens weer met dezelfde keuzes voor kleur en materiaal. Een houten ronde tafel match ik met een houten rond krukje. Een vierkante glazen tafel combineer ik met een vierkant glazen bijzettafeltje. Welke vorm er uiteindelijk gekozen wordt is natuurlijk een kwestie van smaak.”

“Ik kijk altijd goed naar de tekeningen en hoeveelheid beschikbare ruimte. Mocht een klant bepaalde wensen hebben, maar dat gaat naar mijn mening niet passen, dan ben ik daar ook heel eerlijk en duidelijk in. Het is gewoon belangrijk dat ik het goed onderbouw en hen de verschillen met tekeningen kan laten zien. Mijn advies versus hun wens.

“Duidelijk advies geven moet je durven, maar voor het aannemen van dat advies is ook zeker durf nodig. Met een bijzonder kussen kun je bijvoorbeeld een hele goede sfeer creëren, een wauw effect, maar als klant moet je daar wel in mee durven gaan.”

Bijpassende accessoires

“Kijk ik naar het eerste appartement van Alice en Gert, dan heb ik de ronde eettafel bijvoorbeeld gecombineerd met een grote ronde klok bij het trapgedeelte. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een paar echte eyecatchers, om het verder qua accessoires rustig te houden. De klok is inderdaad flink! Maar dat mag ook, kijkend naar de ruimte. Door bij de trap een klok op te hangen accentueer ik juist de hoogte van het appartement, waardoor de ruimte weer open en groter oogt.”

“Mijn favoriete item uit de appartementen bij Alice en Gert is de grijze fauteuil.  Die is gemaakt om te loungen, heeft een rijke uitstraling en is comfortabel doordat hij is gemaakt van zachte stof met goede vering.”

Verlichting

Iets anders waar je volgens Daphne vooral niet op moet bezuinigen, is goede verlichting. “Door goede verlichting kun je het huis en mooie meubelstukken extra goed naar voren laten komen. Vraag gewoon advies als je niet goed weet wat je moet doen. Bij het ophangen van lampen kun je ook prima spelen met hoogteverschil. Kies daarbij voor zacht licht en werk met dimmers. Als je dit in de basis goed regelt, heb je ongeacht seizoen of weeromstandigheden altijd goede lichtvoorziening in je huis.” 

Tijdsinvestering

Als Daphne echt de vrije hand krijgt van klanten, heeft ze soms binnen 30 minuten een eerste advies op papier staan. Doordat bij Alice en Gert meerdere appartementen ingericht moesten worden heeft het me zo’n 1 a 2 uur gekost. “Doordat ik de collectie van PTMD heel goed in mijn hoofd heb zitten kan ik makkelijk combinaties maken. Als ik dan één keer in de goede flow zit gaat het als vanzelf.”

“Ik vond het ontzettend leuk om dit traject met Alice en Gert te doen. Beide zijn ontzettend enthousiaste personen en dat is altijd leuk. Alice was heel duidelijk, stond open voor advies en liet ons ook echt wel vrij. Dat werkt natuurlijk heerlijk. Daarbij is het gewoon heel fijn dat ze zo enthousiast zijn over hoe het geworden is. Complimenten van tevreden mensen zijn natuurlijk altijd fijn om te krijgen.”

Mocht jij nu toe zijn aan een nieuw interieur? Kom dan zeker eens bij FIRA Wonen in Harderwijk kijken. Daphne en haar collega’s staan je graag te woord. Gewoon even door de outlet neuzen kan natuurlijk ook altijd!

Lees meer over: