TRAVEL

Waarom een cruise de ideale vakantie is…

Hoewel het op vakantie gaan voor velen nog te veel risico en onzekerheid met zich mee brengt, kan je natuurlijk wel alvast wegdromen bij de ideale vakantie die je in de toekomst wilt maken. Misschien is dat wel een cruise, want deze manier van vakantie vieren is veel veelzijdiger dan je denkt.

Je kunt meerdere plaatsen bezoeken

Tijdens een cruise bezoek je vaak meerdere plekken. Overdag kan je van de prachtige locatie en bezienswaardigheden genieten terwijl de boot ’s nachts, terwijl jij slaapt, naar de volgende bestemming vaart. Zo kun je dus op een makkelijke manier meerdere plekken bezoeken, zonder dat je tussendoor veel tijd en energie kwijt bent aan het reizen hiertussen. Geen gedoe dus met het regelen van meerdere hotels en vervoersmiddelen.

Maar één keer je koffer in- en uitpakken

Wanneer je meerdere bestemmingen wilt bezoeken tijdens je vakantie ben je vaak constant je koffer of backpack aan het in- en uitpakken. Bij een cruise hoeft dat niet en pak je gewoon één keer je koffer uit in je meereizende hotel.

Locatie verkennen

Vaak heb je maar een beperkte tijd, waarin je een locatie kunt verkennen. Voor sommigen kan dat een nadeel zijn, maar als jij je goed voorbereidt en weet welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken, haal je absoluut veel meer uit je tijd.

Activiteiten aan boord

Niet alleen op de plek van bestemming kun je allerlei activiteiten ondernemen, ook aan boord worden vaak verschillende activiteiten georganiseerd. Denk aan sporten, film, entertainment, casino, zwemmen, dansen, etc.

Uitzicht op het water

Tijdens een cruise heb je constant uitzicht op het water, dus ook tijdens zonopkomsten en –ondergangen. Dit zorgt voor het ultieme vakantiegevoel.

Relaxed reizen

Het scheelt je niet alleen een hoop gedoe met het reizen tussen verschillende locaties, maar je hoeft vaak ook niet allerlei visa aanvragen te doen. Je kan dus optimaal genieten, want de organisatie zorgt dat het bij de douane van de grensovergang allemaal soepel verloopt.

Nieuwe contacten opdoen

Op een cruise kun je heerlijk relaxen en is er genoeg ruimte om uit te rusten, maar dit is ook de ideale plek om nieuwe contacten op te doen en andere mensen te leren kennen.

Alles bij de hand

Tijdens een cruise heb je aan boord meestal alles bij de hand zoals een wasserette, shops, een dokter en natuurlijk een WiFi-verbinding. Daarnaast kan je altijd aanschuiven bij het restaurant. Vaak is er voor iedereen wel iets wat wils en kan je over het algemeen erg goed eten tijdens een cruise.

Het is voordeliger dan je verwacht

Waar vroeger een cruise vooral bekend stond als een dure reis is dat tegenwoordig helemaal niet meer het geval en is het zelfs het tegenovergestelde. Reken maar uit wat je gemiddeld kwijt bent per dag en besef je eens dat dat is voor zowel je overnachting, maaltijden, vervoer en alle activiteiten die je aan boord kunt doen.

Image by pixelRaw from Pixabay

Lees meer over: