BEAUTY

Drink jij voldoende water?

Dat het goed is om genoeg water te drinken, weten we allemaal, maar hoeveel is ‘genoeg’? Geen tientallen liters, gelukkig, met gemiddeld 2 liter per dag zit je als mens wel goed. Maar we zijn niet allemaal hetzelfde, de bouw van je lichaam, of je man of vrouw bent, je leeftijd en fysieke inspanning zijn factoren die invloed hebben op hoeveel vocht je per dag nodig hebt. Luister dus goed naar je eigen lichaam.

Water is essentieel voor de stofwisseling, het houdt de huid, hersenen, spieren en gewrichten soepel, reguleert de lichaamstemperatuur en helpt om snel afvalstoffen af te voeren. Door verspreid over de dag regelmatig een glas water te drinken, blijf je helder van geest, gezond en fit. Vind je het lastig om over de dag voldoende te drinken, deze tips zullen dan zeker helpen!

1. Begin de dag met het drinken van een grote beker lauwwarm water. Zo help je je lichaam om afvalstoffen af te voeren, het is een wake-up call voor je hersenen, daarnaast vul je aan wat je 's nachts met transpireren bent verloren. 

2.Trakteer jezelf op een water to go-fles en ga nooit meer zonder op pad. Er worden in ons land steeds meer openbare drinkwatertappunten gerealiseerd, dus je kunt onderweg je fles makkelijk bijvullen. 

3. Zet een kan water op je werkplek, zodat je af en toe een glas kunt nemen. Je kunt er wat schijfjes citroen of limoen in doen of een takje munt voor water met een smaakje. Of eventueel een klein scheutje limonade.

4. Drink voor elke maaltijd standaard een glas water. Dat is heel goed voor je spijsvertering en een gewoonte waar je snel aan zult wennen. Daarnaast eet je dan minder snel teveel. omdat je sneller een 'vol' gevoel hebt. 

5. Er zijn (gratis) apps zoals Water your body en Waterlogged die voor je bijhouden hoeveel je (nog) moet drinken, maar je kunt natuurlijk ook een reminder in je telefoon zetten, zodat je op vaste tijden een signaaltje krijgt om even wat te drinken.

6. Maak een persoonlijk waterplan: verdeel je dag in momenten en je waterfles met streepjes in dagdelen die horen bij een drinkmoment. Zo zie je in één oogopslag of je op schema ligt!

7. Je kunt naast water drinken ook kiezen voor tussendoortjes waar heel veel vocht in zit, denk aan vruchten en groenten als watermeloen, komkommer en tomaat.

Foto: Congerdesign from pixabay

Lees meer over: