LIVING

Smartlife lampen van Nedis

Hoe ideaal is het om met een app je apparaten in huis te bedienen? Licht aan, licht uit, radio aan, radio uit. Met de Smartlife artikelen van Nedis wordt dit werkelijkheid en we zijn inmiddels reuze benieuwd naar al deze snufjes geworden.

Om alles in werking te laten treden, moeten we eerst de app van Nedis Smartlife downloaden. Gelukkig is deze makkelijk te vinden en staat hij in een mum van tijd op de telefoon. Het installeren van een lichtbolletje blijkt ook kinderlijk simpel te zijn. In de app kan je met het +-teken rechtsboven in je scherm eenvoudig apparaten aan de app koppelen. Even aangeven om welk product het gaat en als het goed is, maakt het apparaat direct contact met de app, door te gaan knipperen.

Daarvoor moet je het apparaat wel eerst even met de WIFI laten connecten. De eerste keer ging dit probleemloos, maar bij het tweede apparaat bleef het knipperen uit. Na wat inlezen in de gebruiksaanwijzing en het product een aantal keer aan en uit te hebben gezet, lukte het uiteindelijk ook. Eenmaal geïnstalleerd is het eenvoudig om via de app je apparaten vanuit je luie stoel aan en uit te zetten. Je kunt zelfs met ‘Slimme scènes’ bepaalde voorinstellingen maken en processen automatiseren.

Deze scènes zijn vervolgens makkelijk aan bepaalde woorden te koppelen, waardoor deze ook met spraak via bijvoorbeeld Siri zijn te bedienen. Enig nadeel van het gebruik van deze slimme technologie is dat je de apparaten met de app moet blijven bedienen. Wanneer je handmatig een apparaat vervolgens weer aan en uit gaat zetten, heb je kans dat het apparaat ‘offline’ staat en dus tijdelijk (totdat deze weer handmatig aangezet wordt) niet via de app bediend kan worden. Uitproberen of dit ook voor jou iets is, adviseren we zeker! Je kan simpelweg met een lichtbolletje beginnen dat al verkrijgbaar is vanaf € 9,99.

Lees meer over: