LIFESTYLE

De nieuwe trend: diamond painting

Is het eindelijk vakantie, kunnen we niks doen. De verveling slaat misschien toe en zelfs Netflix kan je aandacht niet meer trekken. Je hebt ondertussen al tientallen bakcreaties gemaakt en het constant puzzelen komt op een gegeven moment ook je neus uit.

Je weet soms van gekkigheid niet meer wat je moet doen. Maar hoe kom je dan wel goed het weekend door? Misschien heb je ooit van een familielid of vriendin gehoord over het fenomeen ‘Diamond painting’. Op een canvas staat een prachtige afbeelding gedrukt in blokjes. Dat kan van alles zijn waaronder gebouwen, schilderijen en natuurlandschappen. De geslepen steentjes in alle vormen van de regenboog kan je vastmaken op het canvas. Het canvas is opgedeeld in blokjes, je hoeft alleen maar de juiste steen op het juiste blokje te plaatsen. De steentjes schitteren, waardoor je schilderij er stralend uit komt te zien.

De geslepen steentjes op canvas worden steeds populairder. Instagram en Facebook staan ondertussen al vol met prachtige plaatjes: vogeltjes, beroemde architectonische kunstwerken, bloemen. Alles kan en alles mag. Met dit tijdrovende klusje kan je zeker een hele dag vullen. Nu vraag je misschien jezelf af: is dit niet iets voor de oudere dames achter de geraniums? Zeker niet. Het is ook niet de makkelijkste hobby, want het vereist je absolute aandacht: het duurt namelijk even voordat je het af hebt.

Je kan zelf het niveau bepalen. Tip: begin met een klein canvas, want je bent niet binnen één uurtje klaar. Er zijn ondertussen al verschillende websites die verschillende diamond painting pakketten aanbieden. Zorg er verder voor dat je kleine bakjes hebt klaarstaan om de diamantjes in op te slaan. Anders loop je de kans dat de kleuren worden gemengd.

Lees meer over:
Lavazza