LIFESTYLE

De perfecte nanny

Ze regelt alles voor de kinderen, ze is pedagogisch onderlegd, spreekt vloeiend
Nederlands, Engels en Chinees en de kinderen zijn dol op haar. Marsha (39) en haar man Jan vonden in Limei de perfecte nanny voor hun tweeling Wies en Jet (5 jaar).

Op een kinderfeestje bij een vriendin liep ik Rachel Pietersma van ‘High End Nanny Service’ tegen het lijf. Zij vertelde dat ze het onmogelijke mogelijk maakt. Laat maar eens zien, dacht ik en ik trok de Chinese kaart. Ik vroeg haar of ze een nanny voor ons kon vinden die zowel de Nederlandse als de Chinese cultuur begrijpt. Wij hebben onze dochter Wies en Jet in China geadopteerd. We willen zorgen voor een stukje herkenning. Rachel hield woord. Limei, onze nanny is half Nederlands en half Chinees en ze is geweldig.”

Klik met de kinderen

“Het allerbelangrijkste is de klik met de kinderen. Jet en Wies zijn dol op Limei. Ik vertrouw haar volledig. Ze is heel down to earth, maar studeert ook psychologie. Ik verknocht aan haar. Ze regelt alles. Onze kinderen hebben geen gebrek aan sociale activiteiten, ze doen aan bewegen op muziek en hebben vanuit de internationale school een knutselclubje. Dat stimuleert het creatieve brein. Met een aantal moeders hebben we een rouleerschema zodat ze genoeg spelen. Vioolles lijkt me ook erg leuk voor ze maar dat stel ik nog even uit.”

“Limei woont niet bij ons in huis. Daarvoor zijn we te veel op onze privacy gesteld. Limei komt bij ons op het moment dat we haar het hardste nodig hebben. Ze is met name in de vakantieperiode voor ons van onschatbare waarde. Limei kookt en wanneer wij thuis komen, eten wij met de kinderen en gaat Limei naar huis. Dit geeft ons ook een vakantiegevoel. Wij brengen Wies en Jet naar bed en zorgen voor het verhaaltje. Als mijn man en ik zelf een businesstrip hebben, komt Limei bij ons in huis zodat onze kinderen in hun eigen leefomgeving kunnen blijven.”

Voor de medewerkers

“In het bolwerkje in Amsterdam Oud-Zuid waar wij wonen, is het gewoon om een nanny te hebben. Sommige nanny’s wonen bij het gezin of gaan mee op vakantie. Dat doen wij niet. Alleen bij sociale activiteiten of als het hoognodig is regelen we een nanny. Ik schakel High End Nanny Service ook in voor ons bedrijf Tripod Media. Ze verzorgen nanny’s voor onze medewerkers thuis. Wanneer de leraren staken, faciliteren zij bij ons een pop-up kinderspeelhoek met begeleiding. En als onze medewerkers naar een congres gaan en dat problemen oplevert voor de opvang thuis, regelen we een nanny of nemen we de kinderen met nanny’s mee naar het congres. Niets is te gek.”

Lees meer over: