LIFESTYLE

Publicatiedatum: september 2019

Echte Gooische moeders: Pauline

In het najaar van 2008 spatten ze voor het eerst van ons beeldscherm: Bo, Pauline, Kimberly, Florine en Leslie worden gevolgd in hun natuurlijke habitat, waarin grote villa’s, luxe auto’s en zomeren in de Côte d’Azur niet ongewoon zijn. Het blijkt een succes: er verschijnt een spin-off (Echte Gooische Meisjes In De Bijstand, 2009) en een tweede seizoen volgt in 2010. Hoe gaat het ruim elf jaar later met de vriendinnen? In een openhartig interview doen de Gooische meisjes een boekje open.

Pauline Bisschop van Tuinen-Wingelaar (33), @paulinewing

Pauline en haar man Harmen Bisschop van Tuinen (46) zijn de trotse ouders van twee zonen, Reinier (4) en Diederik (2). Nog steeds is Pauline bezig met televisie maken: ze heeft al meerdere programma’s voor LINDA.tv mogen maken. Wat veel mensen niet weten, is dat ze toentertijd de casting heeft mogen verzorgen voor Echte Gooische Meisjes en ook achter de schermen betrokken was. “Ik werkte tijdens mijn studie Media, Informatie en Communicatie bij productiehuis Eyeworks. Mijn deelname aan Echte Gooische Meisjes was heel leuk, maar soms ook lastig. Ik snapte het als de meiden het ergens niet mee eens waren, maar ik begreep de redactie ook. Achteraf gezien zouden we het denk ik heel anders aangepakt hebben. Wat dat betreft zijn we toch ouder en ja, zelfs wijzer geworden!”

Beter verwend dan verwaarloosd

“Mijn vader zegt altijd: beter verwend dan verwaarloosd”, zo luidt de bekende uitspraak van Pauline in een van de eerste afleveringen. Het werd een van de meeste spraakmakende uitspraken op televisie en diende zelfs als reclametitel voor de serie. Pauline lacht: “Ik hoor nog regelmatig ouders roepen: ‘Door jou zeg ik dat ook tegen mijn kinderen!’ Later zijn er van onze uitspraken T-shirts gedrukt, die we hebben gepromoot op onze populaire Hyvespagina en werden door ons gedragen tijdens de nieuwe series.” Ze voegt hieraan toe: “We waren zo naïef. Nu zou ik daar veel slimmer mee omgaan, zodat we er zelf ook nog wat aan over zouden houden.”

Echte Gooische moeders

De vijf meiden kenden elkaar al voor de serie Echte Gooische Meisjes. Zo waren Pauline en Bo al vriendinnen, net als Leslie en Florine. Door de serie leerden ze elkaar nog beter kennen en het contact is sindsdien altijd gebleven. ‘Er zijn tijden geweest dat we elkaar bijna niet meer zagen of spraken, maar nu komen onze levens door de ‘huisje-boompje-beestje fase’ weer samen. Ik had voorheen vooral met Bo en Leslie, die zelfs mijn getuige op ons huwelijk is geweest, veel contact, maar hierdoor komen we ook weer met z’n vijven samen. Enorm leuk, want we hebben toch iets bijzonders met elkaar meegemaakt, nietwaar?!”

Om deze reden zijn de meiden ook een nieuwe Instagramaccount gestart die zij gezamenlijk beheren: @echtegooischemoeders. Het idee ontstond echter al eerder, geeft Pauline aan. “Toen Kim, Bo en ik in verwachting van onze eerste kindjes waren, hebben we meerdere malen bij een productiehuis gezeten voor een nieuwe realityshow. Helaas koos de zender toen voor een babyprogramma rondom Samantha de Jong (Barbie).” Toch bleef het kriebelen en werd hen regelmatig gevraagd of er nog een vervolg zou komen. “De cameraman van Echte Gooische Meisjes bood ons zelfs nog aan om ons te helpen, omdat hij in het concept van Echte Gooische Moeders gelooft”, aldus Pauline.

“Nu Bo in verwachting is van haar derde, Leslie van haar eerste, Kimberly in het Gooi een eigen beautysalon gestart is en Florine net getrouwd is en ook een grote kinderwens heeft, was dit een mooi moment hier toch iets mee te doen. De Instagrampagina is stap een. We gaan nu kijken hoe het verder loopt. Inmiddels hebben we wat gesprekken lopen, maar misschien willen we de touwtjes dit keer wel in eigen hand houden.”

Lees meer over:
Lavazza