LIFESTYLE

Het bijzondere verhaal van Fijke

Bijna kon ze dit verhaal niet meer navertellen. Tweeënhalf jaar geleden raakte Fijke Willemse (41) verzeild in een heftig autoongeluk. “Had ik nou maar naar mijn gevoel geluisterd…”

Fotografie: Marleen Sahetapy
Fotografie: Marleen Sahetapy

 

Vandaag de dag maakt Fijke furore als zakenvrouw en counselor. Eerder won zij al de Freelancer of the Year Award, een starterstrofee in Tilburg en de Toon Hommelprijs voor innovatie. “Daarnaast werd ik uitgeroepen tot beste counselor van België en Nederland,” vertelt ze trots. Ze vult aan: “Maar mijn allergrootste prijs… Dat is mijn grote liefde Hans.” 

Zwarte bladzijde

Slechts korte tijd geleden zag haar leven er heel anders uit. Een belangrijk keerpunt in haar leven was het auto-ongeluk in 2016. Fijke: “Ik was met de auto op weg naar Amsterdam. Mijn tank was bijna leeg en ik wilde stoppen, maar een stem in mijn hoofd zei me dat ik beter niet kon tanken bij dit tankstation. Ik negeerde mijn intuïtie en besloot toch te stoppen. Dat heb ik geweten.” In de kilometers die volgden, raakte Fijke betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. “Ik werd van achter aangereden en klapte met een noodgang tegen de vangrail aan. Op een haar na had ik dit niet na kunnen vertellen. Een getuige zei mij: ‘Je hebt een engeltje op je schouder gehad.’”

In de anderhalf jaar die volgde, lag Fijke met chronische pijn op de bank. Ze had een heftige pijn in haar rug en nek, was overgevoelig voor prikkels en stotterde aan een stuk door. “Naar de supermarkt gaan lukte niet. Dat was al te veel.” Het was een zware periode. Fijke was op dat moment single, had een hypotheek die betaald moest worden en een eigen bedrijf. Als ondernemer kon ze nergens op terug vallen. De dag van het ongeluk is een zwarte bladzijde uit haar leven. “Ik had moeten luisteren naar mijn intuïtie, in plaats van naar mijn verstand. ‘Had ik nou maar naar mijn gevoel geluisterd’, is een gedachte die vaak door mijn hoofd spookte”, bekent Fijke. Ze koos ervoor om zich te focussen op wat ze wel kon: mensen helpen, inspireren en motiveren als counselor. Door de energie en voldoening die ze hiervan kreeg, verdween de pijn naar de achtergrond.

Liefde & succes

Tijdens de periode dat Fijke haar tijd voornamelijk op de bank, creperend van de pijn, doorbracht, was haar leefwereld vrij klein. Ze besloot een brief te schrijven, waarin ze beschreef wat ze zocht in een man. “Ik was sceptisch. Hoe kon ik een man ontmoeten, als ik niet eens naar de supermarkt kon lopen? Een paar weken later hoorde ik op de radio een item over Tinder, waarin verteld werd dat steeds meer mensen een relatie via deze datingapp vonden.” Ze maakte een profiel aan en een week later kreeg ze een bericht van Hans. Hij bleek een geschenk uit de hemel. “Hans hielp mij tijdens mijn herstel en dankzij hem zette ik mijn eerste stappen buiten de deur. Alle wensen in mijn brief werden werkelijkheid, en meer dan dat. Hij bleek mijn grote liefde, trouwe metgezel en vriend voor het leven”, aldus Fijke. Vanaf dat moment komt ook haar bedrijf in een stroomversnelling. Fijke: “Het begon weer te kriebelen om mensen te helpen. Aan de keukentafel bij Hans transformeerde ik mijn werkwijze van voor het ongeluk naar een bedrijfsmatig model, gericht op de mens achter het bedrijf en passend bij mijn mogelijkheden.” Terwijl Fijke revalideerde, bleef haar manier van werken niet onopgemerkt. “Uit 10.000 ondernemers werd ik genomineerd voor de Publieksprijs van Freelancer of The Year Award. Duizenden mensen die ik voor het ongeluk had geholpen bleken mij een warm hart toe te dragen. Dat trok veel publiciteit. Ik was de enige vrouwelijke ondernemer in de top drie en werd met trots tweede. Ik besefte me dat ik ongeacht mijn fysieke ongemakken nog altijd kon vertrouwen op mijzelf, mijn zuivere intuïtie en het leven.”

Intuïtie

Hoewel Fijke nog dagelijks fysieke ongemakken ten gevolge van het ongeluk ervaart, zul je haar nooit horen klagen. “Ik focus me graag op wat er nog wel mogelijk is. Mijn zuiver instinct en intuïtie nemen ze niet van me af. Dat draag ik voor altijd bij me, wat er ook gebeurt.” Waar Fijke voor het ongeluk niet en public voor haar intuïtieve gave durfde uit te komen, pakt ze nu zelfverzekerd haar podium en deelt ze haar ervaringen met anderen. “Ik zie mijn intuïtie als een zesde zintuig. Intuïtie lijkt ongrijpbaar en duister, maar het is een onderdeel van wie jij bent. Het is jouw ziel die met je communiceert. Laten we onder het mom van ‘geluk bij een ongeluk’ de vruchten plukken van wat mij is overkomen en bewust luisteren naar wat onze intuïtie ons te vertellen heeft. Stop met het onderdrukken van deze natuurlijke tool. Je zult versteld staan van wat er kan gebeuren als je vertrouwt op je intuïtie.”

andaag de dag maakt Fijke furore als zakenvrouw en counselor. Eerder won zij al de Freelancer of the Year Award, een starterstrofee in Tilburg en de Toon Hommelprijs voor innovatie. “Daarnaast werd ik uitgeroepen tot beste counselor van België en Nederland,” vertelt ze trots. Ze vult aan: “Maar mijn allergrootste prijs… Dat is mijn grote liefde Hans.”

 

Lees meer over: