LIFESTYLE

Inclusief platform voor hedendaagse cultuur in Rotterdam

Lancering Huidenclub tijdens Rotterdam Art Week

De Huidenclub is gevestigd in een industrieel pand uit 1914, in het Diepenveengebouw. Zij ontleent haar naam aan haar voorganger, leerlooierij De Coöperatieve Vereniging Rotterdamsche Huidenclub. Als werkplaats voor kunstenaars, ontwerpers en activisten wil De Huidenclub een platform bieden voor uiteenlopende visies en perspectieven op urgente maatschappelijke onderwerpen. De lancering van dit platform, met als eerste half-jaarlijkse thema SELF-ASSEMBLE, vindt plaats op woensdag 30 juni. De startvraag is: hoe kan een 'bottom-up non-instituut' zichzelf organiseren? In twee speciaal voor dit doel gebouwde kubussen zijn aan dit thema twee tentoonstellingen gewijd: een kunsttentoonstelling en een designtentoonstelling. Bezoekers zijn welkom van 30 juni tot en met 4 juli.

Tentoonstellingen kunst en design: 30 juni tot en met 4 juli

De kunsttentoonstelling 'Shaking the Habitual' onderzoekt hoe kunst, binnen haar eigen discipline, een politieke en sociale betekenis kan hebben. Deelnemende kunstenaars zijn: Pauline Boudry + Renate Lorenz, Pauline Curnier Jardin, Andrea Eva Györi, Patricia Kaersenhout, Janis Rafa, Evelyn Taocheng Wang, Jennifer Tee en Kubilay Mert Ural. De designtentoonstelling 'The Design Deviants' presenteert het beste van het huidige designveld in Rotterdam met werken van Laurids Gallée, Sabine Marcelis, Tim Mastik en Phil Procter. De presentatie kwam tot stand in samenwerking met Victor Hunt. Dealer. Buiten de tentoonstellingsruimtes zijn werken te zien van Anna Aagaard Jensen, Théophile Blandet, Jonas Lutz, Supertoys Supertoys en Johan Viladrich in samenwerking met Lauriane Heim en designfotograaf Pim Top. Alle ontwerpers presenteren hun op maat gemaakte meubels voor de toekomstige werkruimtes in de Huidenclub. Na deze openingsweek gaat de Huidenclub weer dicht. Vanaf september hervat zij haar programmering.

Publieksprogramma: vanaf najaar 2021

Ieder half jaar stelt de Huidenclub, via een open oproep, een publieksprogramma samen op basis van een specifiek maatschappelijk thema. Wisselende teams van curatoren selecteren de binnengekomen inzendingen en geven het programma vorm. De mogelijkheden zijn legio en variëren van tentoonstellingen, performances en lezingen tot films en workshops.

Klik hier om naar de website van de Huidenclub te gaan.

Lees meer over:
Lavazza