LIFESTYLE

Met deze tips vier jij toch een leuke kerst

Kerstbrunches met vriendinnen, kerstmarkten bezoeken in de steden en warme chocolademelk drinken bij de ijsbaan: het liefst willen we zo gezellig mogelijk kerst vieren dit jaar. Maar door de aangekondigde lockdown valt dit ideale kerstbeeld voor veel mensen in het water. Maar hoe kan je toch het beste uit deze kerst halen? Je leest het hier met onze tips.

1. 2020 is voor weinig mensen een leuk jaar geweest. De kans is groot dat je veel steun hebt gehad aan familie, vrienden en misschien zelfs wel collega’s. Wat is nu leuker dan een handgeschreven kerstkaart te versturen? Mooie kerstkaarten kan je (online) kopen bij bijvoorbeeld Hallmark en andere bezorgbedrijven zoals Greetz. Schrijf een persoonlijk kaartje en you’re ready to go! Wil je het nog persoonlijker maken? Bel eens naar een van je geliefden op eerste kerstdag.

2. Grote kans dat je dit jaar je party dress weinig hebt gedragen. Om helemaal opgedoft bij het kerstdiner aan tafel te zitten is ook wat, maar gelukkig zijn er ook genoeg leuke alternatieven! Aangezien je dit jaar in een kleine kring kerst viert, brengen matching kersttruien je altijd in de juiste Christmas spirit. Naast de echte ugly sweaters zijn er ook hele simpele en sjieke kersttruien te koop. Bij webshops van onder andere ABOUT YOU en Paprika zijn leuke kersttruien te vinden. Wil je alsnog je leuke glitterjurk aan? Niemand die er iets van zegt.

3. In kerstfilms zie je altijd de perfecte ginger bread houses staan. Maar hoe leuk is het om deze eens in het echt te maken? Je kan het makkelijk doen door een klein bouwpakketje te bestellen, maar je kan ook all out gaan en zelf je eigen koekhuisje bakken. Vormpjes zijn te bestellen bij Dille en Kamille. Aan te raden is om simpele DIY filmpjes te bekijken op Youtube, zodat je niet met een mislukt koekhuis achter blijft.

4. Helaas geen uitgebreid kerstmenu bij je favoriete restaurant dit jaar. Maar die heerlijke scones en croissantjes bij je kerstbrunch kan je dit jaar ook zelf maken! Omdat je dit jaar met een kleiner gezelschap kerst viert, kan je veel meer aandacht besteden aan de kwaliteit van je brunch. Maak zelf eens je eigen clotted cream, bak een cheesecake, maak sandwiches met verschillende soorten beleg erop: niks is te gek. En vind je dit te veel moeite? Veel restaurants bieden een eigen kerstbrunch die je kan bestellen.

Lees meer over:
Lavazza