LIFESTYLE

Oh, wat een jaar: paralympisch topsporter Marlene van Gansewinkel

Als paralympisch topsporter weet Marlene als geen ander hoe het is om te moeten vechten voor je droom. Vanaf haar geboorte mist ze haar linkonderbeen en haar linkeronderarm.

Toen ze acht jaar was, heeft ze een operatie gehad aan haar linkerbeen om het kuit- en scheenbeen aan elkaar te zetten, waardoor ze nu goed en stevig kan lopen met een beenprothese. Op zeventienjarige leeftijd maakte ze kennis met de atletieksport en ze kreeg de smaak te pakken. Het paste zelfs zo goed bij haar, dat ze een jaar later op het WK in Lyon een zevende plek wist te behalen in de finale. ‘Toen ben ik mij fulltime met sport bezig gaan houden. Samen met mijn coach heb ik een eigen team van valide en invalide sporters opgericht, allen met de droom om de topsport te behalen.’ 2020 beloofde een groots jaar te worden, met als hoogtepunt de Paralympische Spelen in Tokio, maar eind 2019 belandde Marlene in een burn-out. Haar deelname aan de Paralympische Spelen werd onzeker, hoewel ze hard werkte aan haar herstel.

En dan slaat het coronavirus toe. Marlene: ‘In het begin koesterden we nog de hoop dat de Spelen gewoon door zouden gaan, dat het maar een klein, onbekend virusje zou zijn. Maar het werd al vrij snel duidelijk dat dit niet het geval was.'

Hoe gaat het nu verder? Je leest het in de nieuwe CLASSY Lifestyle!

Lees meer over:
Lavazza