LIFESTYLE

Re-duce, Re-use, Re-pair & Re-cycle met ByKay

Naast het, zonder zorgen, dragen van jouw baby heeft ByKay bewust ondernemen al vanaf het begin hoog in het vaandel staan. Het babydragermerk is zich bewust van de impact op mens en milieu en zoekt altijd naar een goede balans tussen people, planet en profit. Onder de vier pijlers: re-duce, re-pair, re-use en re-cycle wil ByKay het verschil maken, zodat onze kinderen later de wereld kunnen blijven ontdekken

Re-duce

ByKay vindt het belangrijk dat er vaker in de kast gekeken wordt naar wat we nog hebben en dus minder vaak dingen kopen die niet nodig zijn. Denk bijvoorbeeld eens een dag of twee langer na over een aankoop en koop items die gemaakt zijn om lang mee te gaan. Zo hoef je dit item minder vaak te vervangen en draag je op die manier je steentje bij aan een schonere wereld. 

Re-use

Past jouw kleine hummel niet meer in de drager of wordt deze simpelweg niet meer gebruikt? Verstop deze dan niet achterin de kast, maar geef de drager een nieuw leven via de buurvrouw, kennis of het Leger des Heils.

Onze samenleving is gericht op wegwerpartikelen, of het nu gaat om voedselverpakkingen of de nieuwste mode, het is een kunst om bewuster na te denken bij de aankoop van dit soort items. Zo ben je bewust bezig en maak je een medemens gelukkig.

Leuke tip! ByKay komt binnenkort met een eigen ‘marketplace’ op hun website, op deze manier kan je jouw drager tweedehands doorverkopen of doneren.

Re-pair

Herstel dat wat kapot is! Er worden tegenwoordig zoveel items weggegooid, omdat men vaak niet weet hoe het item te repareren is, het te duur is of omdat het product ontworpen is om verouderd te raken. Om te voorkomen dat de dragers zomaar worden weggegooid biedt ByKay een gratis reparatieservice aan voor hun babydragers. Dit helpt om verspilling zo veel mogelijk tegen te gaan en ze een nieuw leven in te blazen.

Re-cycle

Verander jouw drager eventueel in een trendy tas, een tent of een hangmat voor in de tuin: genoeg mogelijkheden om jouw draagzaak een tweede leven te bieden. Met leuk DIY’s laat ByKay zien dat na het dragen van je kleintje, jullie nog op meerder manieren plezier kunnen hebben van de ByKay producten. Recyclen stimuleert om creatiever te zijn, de levensduur van materialen te verlengen en verminderd zo ook de vraag naar middelen. Bovendien kan dit uiteindelijk kostenbesparend zijn!

Over ByKay

Alle babydragers worden in Europa geproduceerd, in het atelier in Wijchen. Bij het ontwerp wordt er zorg gedragen dat er zo min mogelijk restmateriaal overblijft. Het restmateriaal dat er is gaat naar creatieve opleidingen en goede doelen, of worden er mondkapjes van gemaakt. De dragers worden in een milieuvriendelijke verpakking verpakt. Bovendien wordt er enkel gebruik gemaakt van gerecycled karton en bio plastic. Binnen Nederland worden de babydragers zelfs met de fietskoerier bezorgd an als een drager niet voldoet aan de hoge standaard- en kwaliteitseisen van ByKay, wordt de drager gedoneerd aan het goede doel.

bykay.com

@bykaycarriers

 

PS heb jij de winactie met ByKay in de laatste editie van CLASSY Lifestyle al gespot? Doe snel mee!

 

 

Lees meer over: