LIVING

Ankie Stuijts

Blogger Ankie gaat voor een nieuw bed

Blogger Ankie Stuijts brengt een ode aan het bed. Want: 'Niets is zo fijn als deze koude maanden vroeg in bed te kruipen. Heerlijke donzen deken over je heen en jezelf te verliezen in jouw favoriete serie. Een goed bed, dat bepaalt eigenlijk alles. Het werd tijd voor een goede aanschaf.' 

'Mijn huidige boxspring kon er nog wel mee door maar ik wilde luxe! Een elektrisch verstelbaar bed, zodat ik recht kon zitten bij het kijken van mijn serie. En ook zo eentje waar ik mijn voeteind kon verstellen zodat mijn pijnlijke voeten na het dragen van mijn killerheels ook wat vertroeteld werden. Zogezegd, zo gedaan. Een levertijd van veertien weken mocht de pret niet drukken. In een vlaag van verstandverbijstering had ik mijn oude bed vergeven. Onder het mom, we slapen  zolang wel op het logeerbed, dat bed is net zo goed, heb ik mijn oude bed laten ophalen. En nu had ik enorme spijt…en de nodige discussie met manlief.

Elke ochtend stappen we er vloekend uit. Kermend strekken we onze stijve lijven. Het logeerbed wat twintig jaar geleden een topbed was, is nu een middeleeuws apparaat. De uitstulpende springveen vormen een stekend patroon waar het lichaam zich moet zien te wurmen. “Laat jij de hond uit? Ik heb pijn in mijn rug.” ”Doe het zelf, mijn pijn is erger.” Deze conversaties hebben we nu al weken. Maar ook denken we enige schaamte al aan onze logees die ook op dit bed hebben geslapen. Gelukkig vaak na een avondje met heel wat slaapmutsjes. Klachten hebben we in ieder geval nooit gehoord of men durfde het niet te zeggen. 

Voor nu vertrouw ik maar op het verkooppraatje van de beddenverkoper. “Mevrouw, onze enige terugkerende klacht is dat men niet meer uit bed kan komen.” Hij lachte er zelf het hardst om. Nog even en dan mag ik mezelf onderdompelen in het nieuwe bed. Als een slecht bed momenteel het enige is waar ik wakker van lig, dan mag ik nog niet mopperen…'

 

Ankie Stuijts: Een regelaar, perfectionist, controlfreak maar lief. Betrokken en breed georiënteerd, serieus met een knipoog, een flirt maar een klein hartje, een polderdiva inclusief Brabants accent en een Louboutin fetisj. Staat haar "mannetje" na 25 jaar in de wereld van de wegenbouw te hebben gewerkt. Kortom wat harde humor met een praatje nagellak op zijn tijd!