BEAUTY

Marieke Hagesteijn

Huidverzorging na een moeilijke periode...

Marieke: 'Het was voor mij voor het eerst dat ik erover las en over hoorde, daarom wil ik jullie deze huidverzorging van IK Skin Perfection graag onder de aandacht brengen. Ikzelf ben dagelijks met mijn huid bezig en verdiep me dan ook graag in de mogelijkheden. Momenteel zit ik midden in de overgang en ben dus super hormoon-gevoelig! 

Daarnaast, nu 6 jaar geleden alweer, onderging ik een borstbesparende operatie. Gelukkig bleven chemo en bestraling me bespaard, maar de stress was ook niet zo goed voor mijn huid. Het is gewoon een rottijd die je doormaakt en ik kan jullie vertellen dat het echt samengaat met een heleboel zorgen. Nogmaals: gelukkig is het één en ander ook voorlopig mijn huisje voorbij gegaan, maar ik sta nog wel altijd onder controle. Genoeg reden om goed voor mezelf te zorgen!

Via via kwam mij IK Skin Perfection onder ogen en ben me erin gaan verdiepen. Wat mooi dat dit bestaat en vooral voor diegenen die het zo hard nodig hebben. Nog veel harder dan ikzelf eigenlijk. Ik ben met de Beautybox aan de slag gegaan, waar ik jullie graag wat meer over vertel. IK Skin Perfection ontwikkelde speciaal voor vrouwen in periodes met eventueel zwaar medicijngebruik, de Silky Organic Recover Box; een prachtige giftbox met eerlijke, natuurlijke verzorgingsproducten om de huid te ondersteunen. In 2019 werd deze box door de vakjury verkozen tot Professional Beauty Product of the Year 2019; dé award in de professionele branche voor cosmeticamerken.

De Beautybox bij Chemo, bestraling en intensieve medicatie 

De Silky Organic Recover Box is een prachtige giftbox met eerlijke en natuurlijke beautyproducten. De producten van Medikal in de giftbox zijn zó puur dat ze geschikt zijn voor huidzorg bij (hormoongevoelige) kanker. Nooit eerder was er huidzorg specifiek ontwikkeld voor deze groep mensen. Deze producten zijn veilig te gebruiken, bevatten geen ingrediënten die op straling of medicatie reageren en bevatten geen huidbelastende of hormoonontregelende stoffen. De huidverzorgende producten uit de Medikal collectie van IK Skin Perfection zijn speciaal ontwikkeld voor de meest kwetsbare en gevoelige huid.

Chemotherapie heeft een grote invloed op de kwaliteit van de huid. Klachten als een droge, pijnlijke, schilferige huid komen vaak voor. Ook pukkeltjes en onzuiverheden die moeilijk genezen kunnen door chemotherapie veroorzaakt worden. Met eigen ogen heb ik gezien dat de huid zo inlevert in deze periode, laat staan onder invloed van al die medicatie. Het is zo belangrijk dat je goed voor jezelf, en dus ook voor je huid, zorgt in deze periode!

Wat is de missie van IK Skin Perfection?

De missie van IK Skin Perfection is een gezonde huid voor iedereen door natuurlijke  schoonheid te versterken met bewezen effectieve  skincare, ontwikkeld in harmonie met de natuur. IK  Skin Perfection maakt bewuste keuzes in combinatie met hoogwaardige producten, behandeling en  voeding voor het bereiken van een doeltreffend  resultaat in je dagelijkse skincare ritueel voor iedere  huidwens of ieder huidprobleem. Middels pure, veilige  en groene ingrediënten biedt IK  Skin Perfection de perfecte afgestemde huidzorgi voor elke specifieke behoefte.  

De afgelopen maand heb ik naast mijn andere beautyrituelen deze huidverzorging geprobeerd. Mijn eerste indruk is vooral "zacht". Jullie zullen denken "zacht"? Ja, of dat ik mijn huid met pure liefde behandelde. Voor meer informatie kijk op de website van IK Skin Perfection! Het spreekt voor zich dat de keuze uitgebreid is. Ieder huidtype vereist een bepaalde aanpak om tot maximale huidverbetering te komen. De ene huid heeft behoefte aan vocht, de andere moet gekalmeerd worden en de ander heeft behoefte aan weer collageen-aanmaak. IK Skin Perfection zal jou aangeven welke producten binnen IK Skin Perfection geschikt zijn voor jouw huidtype.


Moeder, Vrouw, Sportief, Fit, Modebeust en Motivator. Nu de kinderen langzaam uit huis gaan, kiest Marieke voor haar vrijheid en laat ze graag inspireren door alles dat op haar pad komt. Ze koestert een grote liefde voor schrijven.