BEAUTY

Zo maak je de mooiste krullen zonder je haar te beschadigen

Ga jij graag het leven tegemoet met een mooie krul, maar wil jij niet langer je haar beschadigen met warme styling tools? Gelukkig zijn er genoeg oplossingen om een mooie bos krullen te krijgen zónder je haar te beschadigen. Lees hieronder hoe je dat moet doen!

Krul je haar met rollers

Deze ouderwetse manier is de perfecte oplossing om je haar te krullen zonder warmte. Zorg ervoor dat je de juiste maat rollers kiest om de perfecte coupe te creëren. Wanneer je graag veel slag en volume in je haar wil hebben, kun je het best gaan voor grote rollers. Wil je liever kleinere krulletjes? Kies dan voor de kleine rollers. Zorg ervoor dat je van tevoren op handdoek droog haar een beetje mousse verdeeld en ga dan pas aan de slag met de rollers. Zeg maar hallo tegen een volle bos!

Slaap met vlechten in

Een andere bekende truc is om voor het slapen gaan je haar in te vlechten en dit een hele nacht te laten zitten. Wanneer je wakker wordt, hoef je alleen maar de vlechten eruit te halen et voilà: een mooie bos krullen. Dit werkt overigens het best wanneer je van tevoren je haar hebt gewassen en je vlechten maakt met nog vochtig haar.

Schaf papillotten aan

Ook met deze manier gaan we eventjes terug in de tijd! Net als rollers kun je er ook voor kiezen om papillotten in je haar te gebruiken. Verdeel je haar in een aantal plukken, draai de pluk om de papillot en rol door tot je bij je hoofdhuid bent. Wanneer je niet meer verder kunt rollen, buig je de twee uiteinden naar elkaar toe zodat de papillot vast blijft zitten. Slaap er vervolgens een nachtje mee en de volgende dag heb jij de perfecte lokken zonder je haar te hebben beschadigd! Heb je geen papillotten in huis of wil je een ander alternatief gebruiken? Knip dan reepjes uit een oud laken en gebruik deze op dezelfde manier als de papillotten.

Kies voor de juiste warmteregeling

Wil je het liefst gewoon een krultang gebruiken om je haar te krullen? Dat kan natuurlijk ook, zolang je er maar voor zorgt dat je haar niet te veel wordt beschadigd door verschillende warme styling tools. Laat de föhn een dagje liggen en laat je haar drogen aan de lucht. Dit is namelijk veel beter voor je haar én bespaart je ook een hoop tijd! Ook kun je ervoor kiezen om een krultang aan te schaffen die je haar zo min mogelijk beschadigd. Zo beschikt de Dyson Airwrap over een ingebouwde warmteregeling waardoor deze krultang, föhn en stijltang in één niet warmer wordt dan 150 graden… Ideaal! Helaas zit er wel een prijskaartje aan deze geweldige multistyler. Koop daarom de Dyson Airwrap aanbieding tijdens verschillende kortingsfestijnen, zoals bijvoorbeeld Black Friday!

Lees meer over: