BLOGS

Blogger Romy ging eindelijk weer uit eten, en dit is wat er gebeurde...

Blogger Romy vertelt: "Het was alweer even geleden dat ik samen met mijn zusjes een hapje buiten de deur had gegeten. En happen met mijn girls is niet zomaar uit eten, nee… dan bedoel ik echt uit-eten uit-eten, je weet wel.. op chic, iets met fine dining en ditmaal in hartje Amsterdam."

Aangezien de weersvoorspelling nogal triest was - lees veel regen, harde wind en amper 5 graden: oftewel snertweer – kozen wij ditmaal voor gemak. Wij lieten ons rijden, jawel.. wij gingen met de taxi. Wat een heerlijke gedachte dat wij lekker een wijntje (of meer) konden drinken en onze mooiste hooggehakte schoentjes aan konden trekken zonder enige risico op beschadiging. Ik bedoel.. wij hebben het hier natuurlijk wel over de hak-onvriendelijke straten van Amsterdam!

En dan gaat de deurbel.. daar stond ie dan, de taxi-bus. Jawel.. je leest het goed! Manlief had een taxi-bus voor ons geregeld. Niet heel elegant, maar wel praktisch. Tsja… als wij maar droog overkomen;-)

Als wij Amsterdam binnenrijden komt de regen met bakken uit de hemel vallen. Wat heb ik te doen met de fietsers en voetgangers, die zien werkelijk geen hand voor ogen! En die arme toeristen, die spot ik zo nu en dan met z’n zessen onder één paraplu! Terwijl ik dit allemaal rustig aan het observeren ben, merk ik dat wij inmiddels voor de derde keer het rijksmuseum passeren.

En dan trapt de taxichauffeur op de rem. Met een enigszins verwilderde blik in zijn ogen, spreekt hij ons via zijn achteruitkijk spiegel toe. ‘Ik ga NIET verder’

Blinde paniek!! Wer-ke-lijk blinde paniek! Wat zeg ik?!? KORTSLUITING in mijn hoofd.. een dusdanige error dat er van de schrik, spontaan nog meer krullen in mijn haren schoten.

Zei die man nu net dat hij niet verder ging?!?! Wilde hij ons er daadwerkelijk uitzetten?

‘NEE!’ Zei ik heel resoluut
‘Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt deze taxi te verlaten! Ik blijf zitten!’.

Maar ondanks mijn – al zeg ik het zelf – indrukwekkende en lichtelijk dramatische optreden lijkt er geen beweging in ons vervoer te zitten. De man kijkt ons zeer doordringend aan en herhaalt, zonder enige vorm van gene, zijn woorden.

‘Ik ga NIET verder!’ herhaalt de man. ‘Ik ben niet bekend in Amsterdam en ik blijf geen rondjes rijden’.

Kennelijk ging de stugge taxi chauffeur er vanuit dat die twee opgedirkte tuttebellen op zijn achterbank wel zouden vertrekken, maar in plaats daarvan grepen wij naar onze mobiel.
LANG LEVE GOOGLE MAPS

Chantel – mijn zus – probeert het op een mildere toon met die man op te lossen. ‘Wij willen natuurlijk ook geen rondjes blijven rijden.’ ‘Wij vragen u alleen de route van GOOGLE Maps te volgen’.

De taxi chauffeur kijkt haar vragend aan en zegt “Google Maps?!? Hoezo Google Maps?!? ‘Mijn navigatie geeft aan dat alle wegen naar dat restaurant zijn afgesloten, dus wij kunnen er niet komen’.

En dan heb ik het echt he-le-maal gehad met die vent! Wat een waanzin! Waar zijn wij in terechtgekomen? Ik laat dat heerlijke glas wijn en dat culinaire hoogstandje van een hapje – waar ik al weken naar uit heb gekeken - niet door één of andere idioot door mijn neus boren! Ik ben compleet gefrustreerd en voordat ik er erg in had, zei ik ‘ Hey, is het nu afgelopen met deze gekheid! Je volgt NU de aangegeven route van GOOGLE Maps en anders betalen wij je NIET!’.

De man kijkt ons oververhit aan en stemt dan – geloof het of niet - schoorvoetend in, waarna hij het gaspedaal intrapt.

Chantel zet vervolgens haar “navigatiestem” op en navigeert ons zonder enig probleem binnen acht minuten naar onze bestemming. En met blosjes op onze wangen en een goed verhaal schuiven wij aan tafel. 


Romy Koster, 38 jaar, happy wife van Roy Koster - beter bekend als @notyourtypicaldentist - en supertrotse moeder van vier leuke kids (Isabel, Roderick, Noël & Anne-Fleur). Je herkent Romy aan haar weelderige bos krullen en hooggehakte schoenen. Naast haar mooie gezin geniet ze van alles wat met uiterlijke verzorging te maken heeft. Wil je meer van haar weten? Volg Romy dan op Instagram @Romy_Eleonore.  
Lavazza