MODE

Ankie Stuyts

Hét zwarte jurkje - Ankie Stuyts

Als je nog maar één kledingstuk zou mogen dragen, wat zou dat dan zijn? Het zwarte jurkje zou nog weleens als winnaar uit de bus kunnen komen bij een poll onder een scala vrouwen. Want we zijn verknocht aan onze 'Little Black Dress', sinds Audrey Hepburn de eenvoudige elegantie ervan liet zien in Breakfast at Tiffany's. Aan Classy vertelt blogger Ankie Stuyts hoe ze ooit haar ideale zwarte jurkje vond en deze vervolgens de hele vakantie niet meer uit wilde doen.   

Dat ene jurkje

Er was eens een tijd dat ik alleen in november het volgende probleem had: hoe kom ik aan het ultieme, feestelijke, trendy maar vooral zwarte jurkje voor de feestdagen? Die tijd is voorbij. Het is nu namelijk zo dat ook in de zomer een zwart jurkje moet worden aangeschaft. Dat is een onmisbaar kledingstuk geworden. Een galant maar toch soepel, modern maar toch tijdloos, sexy maar toch stijlvol zwart jurkje.

 

Spanje. Het land van de mini-maatjes

Zucht, daar begint de zoektocht. Want ik moet eerlijk bekennen, dat is mij maar een keer gelukt. In een piepklein modezaakje in Valencia. Daar hing een perfecte zwarte jurk op mij te wachten. Ongelooflijk, want met mijn Nederlandse maat is het soms lastig shoppen in het land van de mini-maatjes. Maar daar hing toch echt hét zwarte droomjurkje dat in één keer helemaal goed was. En dat ik die hele verdere vakantie heb gedragen. Wel met een prijskaartje dat op het moment van de “pintransactie” ik heel even met mijn ogen dicht een schietgebedje deed, maar het is elke cent waard geweest.

 

Lekkerwarmweerjurkje

Ik ging steeds meer van het jurkje houden. Het werd mijn zomervrijetijdvakantiejurkje. Mijn lekkerwarmweerjurkje. Mijn onderwegopreisjurkje. Als ik op vakantie ga, hang ik het jurkje al weken voor vertrek aan een hangertje boven mijn opengeslagen koffer. Dan kom ik vanzelf in de stemming. Ondertussen is mijn zwarte jurk wat valer en dunner geworden. Het zit boordevol herinneringen. Er zitten zwoele zomeravonden in, wandelingen aan zee, gesprekken met witte wijn op warm terrassen. Eigenlijk is het gewoon versleten. Maar ik heb besloten niet op zoek te gaan naar een nieuwe. Nou ja, alleen in november. De zomer moet het maar doen met een jurkje waar ik nog altijd verliefd op ben.

 

Ankie Stuyts: Een regelaar, perfectionist, controlfreak maar lief. Betrokken en breed georiënteerd, serieus met een knipoog, een flirt maar een klein hartje, een polderdiva inclusief Brabants accent en een Louboutin fetisj. Staat haar "mannetje" na 25 jaar in de wereld van de wegenbouw te hebben gewerkt. Kortom wat harde humor met een praatje nagellak op zijn tijd!