BLOGS

Ankie Stuyts

Ik ga op vakantie en neem mee... Te veel. Herkenbaar?

Ik ga op vakantie en neem mee… 

'Uiteindelijk blijk ik toch weer elke dag op mijn slippers te lopen...' 

Ik ga op vakantie en neem mee…te veel. Herkenbaar? Zeker de helft van de kleding die in mijn koffer gaan, draag ik niet. Dan heb ik het nog alleen maar over mijn kleding. Sommige mensen nemen nog potjes babyvoeding, pakken hagelslag en flessen hoestdrank mee. Een slimme meid is immers op haar vakantie voorbereid? Dus slepen we elk jaar ons hele hebben en houwen mee richting Costa’s en Lago’s.

 

Op de locatie zelf zie ik dan ook weer een heleboel prullaria. Leuke exotische prulletjes die ik dolgraag wil kopen, maar waarvoor absoluut geen plek voor is in mijn koffer. Een extra koffer biedt dan vaak uitkomst maar vaak een donker gezicht van manlief, die daarna weer moppert over het bijbetalen van extra gewicht. 

 

Ik heb het geprobeerd hoor en iedere keer neem ik mij voor nu niet zoveel mee te nemen. Maar ja, de meeste vrouwen weten niet precies welke kleren ze de komende zeven dagen zullen aantrekken en zijn dus graag op alles voorbereid. Kleding voor slecht weer, voor mooi weer, voor een avondje uit, om in te sporten, lekker makkelijk na een dagje strand, enzovoort. Vaak nog een sneaker of dicht schoentje die uiteindelijk niet tegen de warmte bestand te zijn en ik eigenlijk heel mijn vakantie op mijn slippers blijkt te lopen. Die haarkrultang blijft meestal ook onaangetast in de koffer liggen want een handige knot is toch het meest hittebestendige kapsel die dagen. En toch neem ik ze altijd mee, want je zou maar eens koelere dagen hebben zodat ik mij wel helemaal op ga tutten.

 

Mannen hebben het eigenlijk hiermee maar makkelijk. Zij hebben over het algemeen geen inpakstress. Mannen nemen niet meer dan een paar hemden, T-shirts en shorts mee. Voor de meeste mannen blijkt een outfit per dag voldoende. Misschien een idee om manlief dit keer alles te laten inpakken. Maak er in ieder geval een feestje van; we mogen tenslotte weer en vakantie begint met de voorpret. Fijne vakantie!

Door: Ankie Stuijts  




Lavazza