BLOGS

Ankie Stuyts

Blogger Ankie pleit voor 'vintage huishouden'

Het klinkt volgens blogger Ankie Stuyts misschien allemaal 'ontzettend tuttig' en ouderwets, maar welke moderne vrouw heeft tijd of zin om vier wassen lang bezig te zijn met het eruit krijgen van een vlek of kan zich een nachtje verkoudheid inclusief hoesten veroorloven om vervolgens als een zombie op het werk te verschijnen? Ankie niet. Nee, het mag dan allemaal oubollig en uit het stenen tijdperk zijn, bij deze nieuwerwetse vrouw met vaatwasser, wasmachine en allerlei gadgets blijft de Classy blogger toch zeer verknocht aan haar ‘vintage huishoudhulpjes’. Harstikke hip trouwens hoor, vintage! 

Laat ik vooropstellen dat ik hou van onze moderne techniek, het feit dat we gewoon stromend water hebben en geavanceerde medische zorg. Maar daar staat tegenover dat ik zweer bij ouderwetse huis-tuin-en-keukenmiddeltjes. Niets zo leuk als oma’s tips voor huishoudelijke problemen en andere dagelijkse wissewasjes. Iets drinken met vrienden vind ik erg gezellig, maar als er per ongeluk een glas rode wijn over mijn nieuwe, iets te dure lichte jurk gaat, kan ik daar enorm van balen. Dan is het fijn te weten dat ik er witte wijn overheen moet gieten om de vlek eruit te krijgen. Tip van mij: Neem wel een goedkoop wit wijntje, anders is het ook zo zonde. 

 

Inmiddels vind ik het een sport om voor elke lastige vlek de ideale vlekoplosser te vinden. Je kunt maar ergens je ‘hobby’ van maken. Azijn maakt overigens de was zacht als je zonder wasverzachter zit, en ik kan uit ervaring melden dat je kleding niet gaat ruiken alsof je jezelf in zure lappen hebt gehuld. 

 

Ook voor kwaaltjes ga ik vaak op zoek naar ouderwetse oplossingen. Bij verkoudheid leg ik een doorgesneden ui naast mijn bed. En bij nachtelijke hoestbuien, smeer ik mijn voeten in met Vicks. Sokken erover, slapen en voilà; weg hoest! Opmerkelijk, maar het werkt echt! 
Lavazza