BLOGS

Blog door Marieke Hagesteijn

Wat doen jullie eraan om Corona buiten de deur te houden?

Het is en blijft een bijzondere tijd. Corona leek een beetje over te waaien in Nederland, maar slaat nu keihard terug. Hoe staan jullie hierin?

Eind april/half mei pakte ik zoveel mogelijk het leven weer op met de richtlijnen die we kregen van de overheid. Er was en is toch weer veel mogelijk. Uit eten gaan was in het begin best spannend, maar werd al snel ons vaste uitje met name in het weekend. Ook hadden we het geluk op vakantie te kunnen gaan naar Spanje. Veel mensen keken ons vreemd aan, maar het voelde daar voor ons veiliger dan hier op de overvolle stranden.

Helaas keerde het tij en werd Spanje zelfs weer helemaal oranje. Ik kon het mezelf haast niet voorstellen, maar het was en is wel zo. Dus terug in Nederland gingen we aan het werk met de hoop dat we misschien nog wel een keertje terug zouden kunnen gaan dit jaar. Voorlopig heb ik er een hard hoofd in, want ook in Nederland lopen de besmettingscijfers hard op. Ik heb echt weer het gevoel dat ik voorzichtiger moet zijn.

Het is zo lastig in te schatten met onze jongvolwassenen in huis. En ook wijzelf komen overal... Natuurlijk liggen keuzes bij jezelf en hoef je drukke situaties niet op te zoeken. Maar laatst gingen we niets vermoedend ergens eten en later bleek (via de mail) dat er Corona was geconstateerd. Dan komt het ineens heel dichtbij en schrik je toch even! Onze ouders houden we maar weer op afstand, zeker nu we weer meer naar binnen zullen gaan.

Het is en blijft een lastige tijd, maar hé: we maken er gewoon ook een mooie tijd van!

Lees meer over: