CULINAIR

'Let's Missbehave' van Carlijne van Popering

Noem het een leestip, noem het een cadeautip: het kookboek van Carlijne van Popering kan voor spannende inzichten zorgen. 

Het idee voor ‘Let’s Missbehave’ kwam toen Carlijne met vriendin Paulien in de sauna zat. “De onderwerpen seks en intimiteit ter sprake, mede vanwege het feit dat we beiden net uit een gebroken relatie kwamen. Waar ging het nou mis?” vertelt ze. “Erotiek en eten zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden, omdat we in beiden onze zintuigen gebruiken. Ik heb twintig korte erotische verhalen geschreven over twintig onderwerpen. Niet te soft, wel respectvol, niet gecompliceerd, maar vooral met humor. Verhalen waarmee mensen zich mee kunnen identificeren. Deze heb ik gecombineerd met twintig recepten, niet alleen afrodisiaca, maar ook heerlijke gerechten gecombineerd met wijnen en cocktails.” Het is alweer meer dan vijf jaar geleden dat ze met Paulien in de sauna zat. “Zij is er helaas niet meer. Ze overleed in 2015 aan die vreselijke ziekte, longkanker. In de jaren die volgden, bleef ik in mijn boek geloven en ik zette door. Maar niets gaat zonder slag of stoot, ook ik moest eraan geloven. Vorig jaar augustus 2018 kreeg ik te horen dat ik borstkanker had. Gelukkig waren de vooruitzichten bij mij wel goed en was ik er op tijd bij.” Inmiddels kan Carlijne zich kankervrij noemen en laat haar kookboek zien hoe hard ze gewerkt heeft: verfijnde recepten, spannende verhalen en stijlvolle fotografie komen samen. Ze bundelde haar krachten met fotografe Marinke Davelaar, food fotograaf Jan Bartelsman en tien chef koks, waarvan er vier vrouwelijk zijn. Let’s Missbehave is te koop op letsmissbehave.com.

Lees meer over: