CULINAIR

Nina Warink presenteert ‘Mijn Tweede Liefde’

Wie Nina Warink enige tijd volgt, weet exact wie haar eerste grote liefde is. Haar tweede laat zich ook niet moeilijk raden; koken. De afgelopen jaren deelde zij die liefde ruimschoots op haar diverse socials. In haar onafhankelijk uitgegeven kookboek ‘Mijn Tweede Liefde’, dat 11 november verschijnt, worden haar meest favoriete recepten verzameld.

De ruim 525.000 volgers op Instagram en bijna 150.000 op YouTube (totaal ruim 14,5 miljoen views) van Nina Warink hebben in diverse posts en video’s regelmatig kunnen zien hoe belangrijk koken en gezellig samen eten voor haar zijn. Een ‘foodie’ of ‘professionele kok’ wil Nina zichzelf zeker niet noemen. Ze is er vooral gek op omdat samen koken en eten verbinding geeft met de mensen waar ze veel om geeft. De vraag naar de recepten van de gerechten die Nina online deelt, heeft haar geïnspireerd om de beste recepten te bundelen en deze in de vorm van een kookboek op de markt te brengen. Het 176 pagina’s tellende ‘Mijn Tweede Liefde’ is een culinaire reis door het leven van Nina Warink, biedt een uniek kijkje in haar privéleven en geeft een hoofdrol aan de mensen om wie ze veel geeft.

Het boek is opgedeeld in diverse hoofdstukken, met elk hun eigen thema. Het boek start met Nina Warinks (familie)geschiedenis. “In mijn familie houden we allemaal van koken”, aldus Nina. “Zo hadden mijn opa en oma een hotel in het Groningse dorp waar ik vandaan kom. Mijn vader werkte daar in zijn jonge jaren als kok. De liefde voor koken is me dus met de paplepel ingegoten en in het eerste deel van het boek deel ik de lievelingsgerechten die mij doen denken aan thuis.” Het tweede hoofdstuk staat in het teken van het Groningse studentenleven. Met oud-huisgenootjes en vriendinnen toont Nina daarin makkelijke en lekkere gerechten, die perfect passen bij een studentenbudget. Het derde deel van het boek heet ‘Uitsloven’ en draait om Nina’s huidige leven met vriend Kelvin (‘haar eerste liefde’) in Amsterdam, met een focus op de gerechten die ze thuis voor hen samen en voor vrienden maakt. Het laatste hoofdstuk ‘Borrelen’ draait om de vriendinnengroep waarmee ze ieder weekend borrelt en waarbij uiteraard ook gegeten wordt.

Nina: “Ik ben verre van een professionele kok, en ook zeker geen enorme foodie. Maar ik ben wél gek op koken en dan vooral het koken met en voor de mensen die ik lief heb”, aldus Nina. “Dit heeft mij geïnspireerd dit boek te maken. Voor alle recepten in deze culinaire reis door mijn leven geldt: als ik het kan maken, dan kan iedereen het!”

'Mijn Tweede Liefde’ kost €23,95. Het boek is te bestellen via www.ninawarinkkookboek.nl.

Lees meer over:
Lavazza