LIVING

Investeer in de toekomst en verlaag de energielasten

De overheid heeft vanaf 1 juni 2020 de subsidie op woningisolatie verhoogd. Op deze manier wil men woningisolatie extra stimuleren. Deze verhoging zal in stand blijven tot het einde van dit jaar. 

Om in aanmerking te komen voor de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH), moet men wel aan verschillende voorwaarden voldoen. Meer informatie over deze subsidie kan je lezen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO, www.rvo.nl).

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je ten minste twee energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoeren, waarvoor je nog niet eerder subsidie hebt ontvangen. Daarnaast kan de subsidie pas aangevraagd worden wanneer de maatregelen al uitgevoerd én betaald zijn. De maatregelen moeten zijn uitgevoerd vanaf de openstelling van de regeling op 15 augustus 2019. Voor maatregelen die al eerder dan 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd, kun je geen subsidie krijgen. Dit is een van de verschillende eisen die worden gesteld, waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor de overheidssubsidie.

Levensduur van de cv-ketel

Binnen de SEEH is de subsidie op vloerisolatie tijdelijk verhoogd van € 7,- naar € 11,- per m². Door middel van goede vloerisolatie wordt het wooncomfort verhoogd en bespaar je in de praktijk ook nog eens veel meer energie dan men eigenlijk denkt. Tonzon Vloerisolatie zorgt niet alleen voor duurzaam comfort. Het is ook de aangewezen manier om de levensduur van de cv-ketel te verlengen en het hele jaar door effectief energie te besparen. De unieke Tonzon Thermoskussens blokkeren het warmteverlies naar de kruipruimte. De vloer is warmer waardoor de behoefte aan extra warmte pas ontstaat bij een lagere buitentemperatuur. Dit zorgt ervoor dat er minder gestookt hoeft te worden. Wanneer de ketel wel aan gaat, hoeft deze minder lang te branden om de gewenste binnentemperatuur te bereiken. Hiermee wordt ook de levensduur van de ketel verlengd. Wanneer de ketel namelijk minder wordt gebruikt, zal deze langer meegaan.

Klimaatefficiënt

Na 40 jaar zorgt Tonzon Vloerisolatie met Thermoskussens nog steeds voor de warmste vloer en de droogste kruipruimte. Uit onafhankelijk onderzoek van het NIBE is gebleken dat het vloerisolatiesysteem van Tonzon nog steeds het meest milieuvriendelijk is. De Tonzon producten zijn klimaatefficiënt. Deze zijn namelijk gebaseerd op een dunne, maar ijzersterke folie met speciale oppervlakken die maar weinig warmte uitstralen. Hierdoor worden woningen voorzien van uitstekende isolatie met ontzettend weinig materiaal. Weinig materiaal betekent lage energiekosten bij de productie, de installatie en bij het transport. Het resultaat: een milieu-impact die binnen enkele weken weer is terugverdiend.

 

 

Lees meer over:
Lavazza