LIVING

Suzanna Timmer

De kunstwerken van Wendy Buiter zijn modieus voor je muur

Contemporary artist Wendy Buiter heeft met haar achtergrond als visagiste haar liefde voor mode en beauty in kunst weten te gieten. Portretten van vrouwen in modellenposes met de looks van de diverse grote ontwerpers als Chanel en Dolce & Gabbana. 

Een ode aan vrouwelijkheid

Wendy Buiter schildert alsof ze make-up aanbrengt. Haar werken zijn een ode aan schoonheid en vrouwelijkheid. Haar kunst is kosmopolitisch en wordt inmiddels over de hele wereld verkocht. Het begon allemaal toen ze als visagiste eerst onder anderen bruiden opmaakte, waarna ze in 2005 haar bedrijf Beautypartner begon. Het was een uitzendbureau met een academy waarbij in samenwerking met UWV en de gemeente mensen werden opgeleid om aan de slag te gaan als cosmeticaconsultant in bijvoorbeeld een drogisterij. “Wij werkten met grote merken als Chanel en Lancôme. Maar het ging op een gegeven moment alleen maar om geld en we werden als bedrijf ook steeds groter. Ik miste de creativiteit. Daarom verkocht ik mijn bedrijf aan mijn compagnons.

 

Creatieve flow

Met het geld dat Wendy uit het bedrijf kreeg, ging ze ‘overleven’ en begon ze een hele nieuwe carrière. “Ik wilde gaan schilderen en ben naar de vooropleiding van de Kunstacademie van het Rietveld in Amsterdam gegaan. Al gauw kreeg ik te horen dat ik aanleg had om te tekenen. Ik vond vrij snel ook mijn eigen stijl, die ik verder ontwikkelde. Ik wilde vooral esthetisch werk maken. Eerder deed ik dat al als visagist. Dat je samen met een fotograaf op zoek gaat naar een mooi beeld. Dat is nog steeds de drijfveer voor wat ik maak.”

 

Win een kunstwerk 

Goed nieuws! Wil jij kans maken op een kunstwerk van Wendy Buiter? Speciaal voor Classy biedt Wendy voor het eerst een unieke giveaway van bijzondere cadeaus, waaronder twee limited edition kunstwerken. Een A3-formaat ter waarde van 500 euro en een A4-formaat ter waarde van 300 euro. Daarnaast twee salonboeken ‘Becoming a successful selling artist’ t.w.v. 50 euro en vier sets kunstkaarten ter waarde van 60 euro.

Wat je daarvoor moet doen? Dat zie je in de nieuwste Classy Lifestylenú in de winkel.
Lavazza