LIFESTYLE

Ankie Stuyts

'Waarom niet?' is Ankie's goede voornemen:
'Waarom die feestjurk niet dragen ná Oud & Nieuw?'

Oudejaarsavond... Een avond met glitter, muziek en veel vrolijkheid, maar ook melancholie, reflectie onder Happy New Year van ABBA. Blogger Ankie bespreekt het euforische gevoel dat deze tijd van het jaar met zich meebrengt, en pleit voor het genieten van feestelijke kleding, ook nadat alle kerstlampjes weer naar de zolder zijn gegaan. 

'Nog even en dan gaan we weer! Het nieuwe jaar in, vol goede moed. Terwijl je aan je zoveelste glas champagne nipt en uitbundig je voornemens met je vrienden bespreekt op een oud- en nieuwfeestje - natuurlijk met beperkt aantal gasten maar toch - heerst er een gevoel van euforie. Want wat gaat 2022 je allemaal brengen of wat ga je in 2022 allemaal veranderen?

Het begin van een nieuw jaar is vaak beladen met een spannende energie. Alsof er allemaal nieuwe kansen ontstaan en problemen in het vorige jaar achtergelaten kunnen worden. Het is niet voor niets dat sportscholen in januari altijd bomvol staan en iedereen massaal stopt met ‘slechte’ gewoontes. 

Mijn goede voornemen is al een beetje begonnen, waar ik met de feestdagen al mijn glitterjurk uit de kast heb getrokken heb ik het voornemen gemaakt wat vaker mijn feestelijke kleding aan te trekken. En ik ben er al mee begonnen. Mijn moeder had ooit eens een mooie Chanel-jas gekocht en droeg deze elke dag. Boodschappen, hond uitlaten en andere dagelijkse bezigheden deed ze met deze jas. Ik vroeg haar ooit of ze niet bang was deze jas te verliezen aan vlekken, scheuren of rafels? Haar antwoord daarop was dat ze geen reden had om niet elke dag haar Chanel-jas te dragen. Zo een jas hangt anders maar in de kast en blijkt bij de volgende gelegenheid vol mottengaten te zitten of niet meer te passen.

Die reden van ‘waarom niet?’ heb ik nu als voornemen. En draag voortaan met grote regelmaat mijn feestjurk en met veel succes. Pluk de dag, draag je feestjurk, het maakt alles net even wat leuker! 

Voor nu wens ik jullie een heel mooi eind van 2021, een super begin van 2022, vol liefde, geluk, gezondheid en a bit of Classy!'


Ankie Stuijts: Een regelaar, perfectionist, controlfreak maar lief. Betrokken en breed georiënteerd, serieus met een knipoog, een flirt maar een klein hartje, een polderdiva inclusief Brabants accent en een Louboutin fetisj. Staat haar "mannetje" na 25 jaar in de wereld van de wegenbouw te hebben gewerkt. Kortom wat harde humor met een praatje nagellak op zijn tijd!
Lavazza