LIVING

Hester Schaart

'Bij vrouwen tussen de 30 en 60 jaar komt liefdesverdriet het hardst aan'

Hester Schaart (50) uit Den Haag is als psycholoog gespecialiseerd in liefdes- verdriet bij volwassenen. Ze herstelde al heel wat gebroken harten en ze spreekt uit ervaring. Zelf bleef ze een aantal jaar geleden alleen achter toen haar partner haar onverwacht verliet voor een andere vrouw. Als geen ander weet ze hoe hevig die pijn is. Liefdesverdrietpsycholoog Hester zal voortaan elke maand haar ervaringen delen in haar persoonlijke column in CLASSY.

Liefdesverdriet specialist

Voor al die mensen die na een breuk verscheurd achterblijven en denken ‘dit komt nóóit meer goed’, is er nu liefdesverdrietpsycholoog Hester Schaart. Zij begeleidt mensen met ernstig liefdes- verdriet en is gespecialiseerd in het helen van ge- broken harten. Hester heeft een ruime ervaring als psycholoog en ontvangt in haar praktijk al jaren volwassenen, jongeren en kinderen met psychische problemen, van trauma’s en depressies tot verlies- en rouwpro- cessen. Sinds enige tijd legt ze zich vrijwel volledig toe op liefdesverdriet.

 

De meest voorkomende redenen voor een breuk volgens liefdesverdrietpsycholoog Hester: 

-Geen interesse meer in elkaar

-Te weinig samen doen

-Fysiek geen connectie meer

-Te veel een eigen leven met eigen vrienden leiden. 

-Geen verwantschap of vriendschap meer voelen

 

Een huis in Frankrijk

'Bij vrouwen tussen de 30 en 60 jaar komt liefdesverdriet het hardst aan', vertelt Hester in de nieuwe Classy Lifestyle. 'Ze hebben vaak al een heel leven opgebouwd met een gezin, financieel alles voor el- kaar, twee auto’s voor de deur, een huis in Frankrijk, feestjes met vrienden. Dat hele leven valt ineens weg. Soms hebben ze er ook minder vertrouwen in weer een nieuwe liefde te vinden en zijn de kinderen al ver in de puberteit of uitwonend. Problemen over de omgangsregels en geld spelen een rol. Dat maakt het allemaal extra moeilijk om met de breuk om te gaan.'

 

Benieuwd naar het hele artikel over liefdesverdriet? De nieuwe Classy Magazine ligt nu in de winkel. 
Lavazza