LIVING

Monique Smitsloo

Terug naar de kindertijd: LEGO maakt nu ook woonaccessoires

We duiken even lekker terug in onze kindertijd... Toen we nog struikelden over de LEGO-blokjes van onze broers. En wist je dat LEGO sinds kort houten woonaccessoires maakt? In samenwerking met een ander fijn Deens merk: Room Copenhagen, brengt het speelgoedmerk namelijk een mooie collectie op de markt.

Opberglades, fotolijstjes, wandplanken, muurhangers en zelfs een houten LEGO-figuur zijn onderdeel van de collectie, die gemaakt is van FSC gecertificeerd eiken. Je kunt kiezen tussen gezeept hout of donker gebeitst hout. Geschikt voor ieder interieur!

Een mooi detail is dat LEGO in 1932 begonnen is met de productie van de welbekende blokjes en, je raadt het misschien al, deze waren gemaakt van hout! Bijzonder dat er nu, bijna 90 jaar later weer een houten collectie uitkomt, die bovendien op schaal ontworpen is naar de originele steentjes, dus de verschillende items zijn ook nog stapelbaar!

De collectie van LEGO in samenwerking met Room Copenhagen is onder andere te koop bij bol.com. De prijzen variëren van €109,99 voor een fotolijstje tot €229,99 voor een houten opberglade.
Lavazza