MODE

Kleur bekennen met sieraden

Goud, zilver of rosé: welke kleur past bij jou?

Kleur bekennen met sieraden: zilver, goud of rosé... Welke kleur past nou echt bij jou? CLASSY legt het uit!

Vrouwen hebben vaak een voorkeur voor zilver-, goud- of rosékleurige sieraden. Deze voorkeur is persoonlijk, maar welke kleur bij jou past is gebaseerd op verschillende factoren: je huidtint, haarkleur en oogkleur. Welke sieradenkleur past goed bij jou?

Huidtint

De juiste sieradenkleur voor jou heeft vooral te maken met je huidtint. Vaak wordt er een contrast met de sieraadkleur nagestreefd, zodat de sieraden nog meer opvallen. Het is goed om te kijken naar welke 'ondertoon' jouw huid heeft. Heb je een lichte huid en verbrand je snel, dan heb je waarschijnlijk een koele ondertoon. Je kunt dit checken door de huid bij je polsen of elleboog te controleren, want hier zijn je aderen goed zichtbaar. De kleur van je aderen laat zien welke ondertoon jouw huid heeft. Zijn je aderen blauw, dan is er sprake van een koele ondertoon. Ogen ze juist groenig, dan heb je een warme ondertoon. In dat geval oogt de huid vaak ook wat warmer (geliger) en word je meestal snel bruin. Bij een koele ondertoon passen zilverkleurige sieraden mooi, bij een warme ondertoon past goud beter. Roségoud staat vaak mooi bij alle huidtinten. 

Haarkleur

Bij het kiezen van oorbellen en kettingen is het goed om ook naar de haarkleur te kijken. Heb je donker haar en kies je donkere oorbellen, dan zullen deze niet goed zichtbaar zijn. Probeer een contrast te creëren en laat je sieraden stralen. Bij donkerkleurig haar passen zilverkleurige en witgouden sieraden goed. Bij blond haar staat goud en roségoud mooi.

Oogkleur

Tot slot: de ogen! In tegenstelling tot je haarkleur - waar contrast mooi staat - is het vooral met oorbellen mooi om de kleur van sieraden overeen te laten komen met je oogkleur. Dit kun je enigzins doen met de sieraadkleur (zilver, goud en rosé), maar vooral de steen heeft hier een belangrijke rol in. Heb je blauwe ogen? Kies dan voor een steen als Saffier of Lapis Lazuli. Bij bruine ogen kun je denken aan Tijgeroog, een geel- tot roodbruine steen met een zijdeglans. 

Lees meer over:
Lavazza