MODE

Blog door Frédérique Hembrecht

Dress to impress

De jurk, het kledingstuk waarvan iedereen roept dat hij zo lekker makkelijk is, want je trekt hem aan en ziet er meteen fantastisch uit. Maar is dat zo? Onlangs schreef ik op mijn social media over mijn haat-liefde verhouding met jurken. Ik heb er altijd wel iets op aan te merken. En mijn grootste irritatie is misschien nog wel dat ik als stylist voor een ander uitstekend de juiste jurk weet te vinden maar hiertoe blijkbaar niet in staat ben voor mezelf. Te kort, te lang, verkeerde mouwlengte, geen fijne stof, te jeugdig, en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Wat is nou het geheim van de perfecte jurk?

Laat ik je maar meteen uit je droom helpen, die bestaat niet. Althans, niet als jij jezelf continu bekritiseert als je in de spiegel kijkt. Want wees eerlijk, wij vrouwen zijn er enorm goed in te benoemen wat we niet mooi vinden aan onszelf, we zien altijd wel iets dat niet goed is. Ik durf te wedden dat als jij advies vraagt aan je partner of vriendin je eerder vraagt: ‘Vind je dat ik dikke billen heb in deze jurk?’ dan “Vind je mijn benen ook zo mooi uitkomen in deze jurk’?  Al klinkt die laatste vraag een stuk beter, toch?!

Wees lief voor jezelf en begin eens met te benoemen welke lichaamsdelen jij juist blij mee bent. Waar ben jij trots op? Leg hier dan ook de accenten op. Heb je prachtige slanke benen, show them! Zijn je benen wat voller, maar heb je juist een slank bovenlichaam leg dan de aandacht op je bovenlichaam met een toffe print, kleur of mooie belijningen. Gezegend met een mooie slanke taille? Accentueer deze dan met een ceintuur.

Je zult zien dat je door de aandacht te (ver)leggen naar die delen waar je trots op bent het kiezen van jouw perfecte jurkje veel makkelijk wordt. Omgekeerd geldt natuurlijk hetzelfde. Ben je minder blij met bepaalde lichaamsdelen, richt hier dan niet onnodig de aandacht op. Heb je een buikje waar je minder trots op bent, draag dan geen strakke jurk. Vollere kuiten? Zorg dan dat je jurk qua lengte niet eindigt op het volste deel van je kuiten maar bijvoorbeeld op je knie.

Kortom; ga eens voor je spiegel staan:

  1. Welke lichaamsdelen ben jij trots op?
  2. Leg het accent op deze lichaamsdelen
  3. Vermijd de aandacht op de lichaamsdelen waar je minder trots op bent
  4. Kijk nu nog eens goed in de spiegel……..FIET FIEUW, wat een knapperd hè!

Wil je graag weten hoe jij jouw figuur nog beter laat uitkomen?

Als Personal Stylist begeleidt Frédérique haar klanten o.a. bij het samenstellen van de ultieme garderobe of het creëren van de perfecte outfit. Stijl en eigenheid zijn elementen die hierbij absoluut niet mogen ontbreken. Op haar instagram-account www.instragram.com/by_fique_personalstyling deelt zij regelmatig tips en inspiratiebeelden.

Heb je vragen? Schroom dan niet om haar een berichtje te sturen via info@byfique.nl of middels een DM op instagram.

 

Lees meer over:
Lavazza