MODE

Blog door Frédérique Hembrecht

Marie Kondo, eat your heart out!

Dag nummer ‘ik-weet-niet-hoeveel’ van Corona, daar sta je weer voor je uitpuilende kast. Hoewel hele waslijsten met to-do’s zijn afgevinkt, lijkt het wel of onze kledingkast met de komst van alle Zoom meetingen een soort ondergeschoven kindje is geworden en het dragen van een joggingpak de nieuwe standaard is. As if anyone cares? Nou geloof me, you do! 

Een geordende en zorgvuldig samengestelde garderobe scheelt je niet alleen dagelijks zeeën van tijd en een hoop geld (lees geen miskopen meer), maar jouw on-point outfitjes doen ook mentaal een hoop goeds voor je. Denk aan de keuzestress die je bespaard blijft, maar ook de stortvloed aan complimentjes die je in ontvangst mag nemen.

Het samenstellen van de voor jou ideale garderobe is niet iets dat in een paar woorden is samen te vatten, maar die opgeruimde garderobe ga ik je bij helpen. Je krijgt hem alleen niet zomaar. Orde scheppen werkt alleen door eerst de boel flink op zijn kop te zetten. Haal je kledingkast leeg. En met leeg, bedoel ik dan ook echt leeg. Dus ook die oude verdwaalde panty onderin de kast, die heb je misschien nog hard nodig straks (thank me later). Leg alle kleding op één plek, bijvoorbeeld op je bed. 

Tijd om te schiften, maak drie stapels:

  • kleding die je niet meer draagt;
  • kleding waaraan je twijfelt; 
  • kleding die je graag en vaak draagt (als het goed is de grootste stapel).

Ruil de kledingstukken die je niet meer draagt maar nog wel een tweede leven verdienen eens met een vriendin of geef ze weg. You’ll be surprised hoe blij een ander er nog mee is. Uiteraard kun je ze ook verkopen via sites als thenextcloset.com of designer-vintage.com, zo komt die felbegeerde designertas ook weer een stapje dichterbij.

Stop al de kleding waaraan je twijfelt in een doos en zet deze tijdelijk weg. Als je de doos pas na een jaar onder het stof vandaan haalt weet je wat je te doen staat. 

Alle items die je vaak en graag draagt, zijn natuurlijk jouw musthaves. Maar bekijk ze zo nu en dan ook eens kritisch in de spiegel of vraag je partner om een eerlijk advies. Past het bij jou als persoon, je leeftijd en wat je wilt uitstralen? Je wilt geen hotter than my daughter praktijken toch?

Na deze grondige (zelf)analyse wil je alles uiteraard graag weer fris opbergen. Let’s sweep the dirt away. Dat betekent allereerst afstoffen. En laat nou net die oude verdwaalde panty hier jouw partner in crime blijken te zijn en veel stof opnemen. Nog even een vochtige doek erdoor en je kunt beginnen aan het opnieuw inrichten van je garderobe. Ga gestructureerd te werk en orden het op soort, blouses bij de blouses, broeken bij de broeken etcetera. Ben jij een echte control-freak sorteer het dan aanvullend op kleur. Opruimgoeroe Marie Kondo zal trots op je zijn, en ik ook!

P.s. het joggingpak is wel degelijk een hot item deze winter en mag je zeker dragen, maar combineer hem eens met een classy item zoals deze ketting van Ellen Beekmans. En hoe tof dat ik er in samenwerking met Ellen Beekmans één mag weggeven?! Weten wat je moet doen om deze beauty te winnen? Kijk dan snel op Instagram: Styled_By_Fique (de actie loopt t/m 14 december).

Over Frédérique Hembrecht

Als Personal Stylist begeleidt Frédérique haar klanten o.a. bij het samenstellen van de ultieme garderobe of het creëren van de perfecte outfit. Stijl en eigenheid zijn elementen die hierbij absoluut niet mogen ontbreken. Op haar Instagram-account deelt zij regelmatig tips en inspiratiebeelden.

Lees meer over: