MODE

Monique Smitsloo

Wat betekenen 'casual' en 'smart casual' nou eigenlijk?

Dresscodes worden steeds meer casual. Maar wat betekenen 'casual' en 'smart casual' nou precies? Atelier Munro laat ons zien hoe je stijlvol voor de dag kunt komen in a casual, comfortable én classy way: met de nieuwste toevoeging aan hun casual made-to-measure assortiment: Light Weight Wear. 

Casual

Officieel staat 'casual' voor alles wat je op dagelijkse basis draagt in je vrijetijd. Comfort is in dit geval belangrijk, maar niet leidend. Dus let op: als er 'casual' op de uitnodiging staat, betekent dat niet dat je in een grote onesie of versleten jeans hoeft te verschijnen. We verwijzen je dan ook graag door naar de upgrade van casual, oftewel smart casual. Want vergeet niet: you can never be overdressed or overeducated. Er zijn altijd ongeschreven regels. Op kantoor worden een korte broek, slippers of sandalen, korte rokjes of jurkjes en een diep decolleté in de meeste gevallen niet gewaardeerd. 

 

Smart casual

Smart casual is een veelgeziene dresscode. Hiermee wordt doorgaans bedoeld dat je in nette vrijetijdskleding gekleed gaat. Bij de heren kun je denken aan een donkere jeans of pantalon met blazer of overhemd, bij de vrouwen volstaat eveneens een keurige jeans of pantalon met een strikblouse, bijvoorbeeld. Printjes mogen, maar passen in principe meer bij een feestelijke gelegenheid. 

 

Atelier Munro's nieuwste lichtgewicht jasjes

En vergeet niet: met kleding die keurig op maat gemaakt is, kom je áltijd beter voor de dag dan met confectiekleding. Dat brengt ons terug bij Atelier Munro. Het made to measure menswear label uit Amsterdam werd drie jaar geleden opgericht om mannen een op maat gemaakte, tijdloze en duurzame wardrobe te geven. Een premium maatwerkconcept met inmiddels drie vestigingen. Met de Light Weight Wear presenteert het label twee kakelverse lichtgewicht jasjes, gestript tot de essentie. Oftewel: gemakkelijk én stijlvol. 

 

Nederlandse architecten in de fotoshoot

Bij de presentatie van een merk van eigen bodem passen ook een paar talenten van eigen bodem. Voor de fotoshoot van de nieuwe Light Weight Wear lijn werden Daan en Keimpke van architectenbureau Eydenberg vastgelegd door fotograaf Mounir Raji. Daan en Keimpke werken trouwens ook aan het nieuwe House of Atelier Munro. 

 

Light Weight Wear

Qua gewicht moet je bij de Light Weight Wear denken aan iets dat ligt tussen het traditionele jasje en een dress shirt. Deze van Atelier Munro zijn geconstrueerd uit slechts twee stukken. Ofwel twee panelen, voor de kenners. Dit zorgt voor een lossere pasvorm en wat wijdere schouders voor extra comfort. Van een vertrouwde wolmix met natuurlijk stretch tot zachte waterafstotende stoffen. Als je meer in de stemming bent voor wat structuur is er bijvoorbeeld ook stretch corduroy of een stretch denim-look gemaakt met gerecycled katoen.