TRAVEL

De auto in de winter: help!

De winter staat voor de deur, help!

De dagen worden kouder en natter. Tijd om orde op zaken te stellen, ook je auto. Bevroren ramen, vastgevroren deuren en rijden op gladde wegen; we hebben tips & tricks verzameld waarmee jij je alvast kunt voorbereiden op de komende winter.

Voorbereiding is het halve werk

We hebben wat tips en tricks op een rij gezet die je nu alvast kunt doen, zodat je straks in de winter minder problemen met je auto ervaart. Wel zo handig!

  • *Maak de rubbers van je deuren goed schoon en smeer ze in met bijvoorbeeld talkpoeder. Vul de ruitensproeiervloeistof bij met een anti-vriesvariant, deze is vaak blauw van kleur.
  • *Stel een winterpakket samen, bestaande uit:

antivries deken voor je voorruit
ijskrabbers
ruitontdooier
veger
slotontdooier (deze buiten de auto bewaren)
een mat (waarmee wegrijden uit diepe sneeuw gemakkelijker gaat)
een fleecedeken (voor als je plots wel langs de weg strandt in de kou)

  • *Bij koud weer heeft de accu het zwaarder. Rijd daarom af en toe een langer stuk, zodat de accu goed kan bijladen.
  • *Parkeer je auto zonder de handrem te gebruiken, deze kan namelijk vastvriezen. Zet in plaats daarvan de auto in de eerste versnelling. Als jij jezelf dit nu al aanleert, heb je daar straks echt voordeel van.
  • *Wissel je zomerbanden voor winterbanden, hiermee heb je op gladde en natte wegen meer grip.

 

Is het hoog winter en heb je hulp nodig bij bevroren ruiten, vastgevroren sloten en autodeuren of het rijden op gladde wegen? Broekhuis weet raad.

Wil je zeker weten of jouw auto klaar is voor de winter? Kan dan naar de garage van Broekhuis voor de Wintercheck! Belangrijke zaken zoals verlichting, de accu, remmen en vloeistoffen worden gecontroleerd. Maak een afspraak bij een vestiging bij jou in de buurt

Lees meer over:
Lavazza