TRAVEL

Geschreven door Lauri Berkhoudt

De leukste Ibiza tips van Lauri Berkhoudt

Nu Spanje code oranje is en er voorlopig minder gereisd zal worden, hebben we gelukkig onze vrije geest nog. Blijven dromen kan nog steeds en voorpret? Deze periode trek je gewoon net even iets langer door dan normaal. Pak je notitieblok er maar bij, want deze Ibiza tips wil je niet missen.

The Boat House

Is het de ontzettend knappe eigenaar? De megafijne menukaart? Of het schitterende uitzicht op het strand van Cala St Vicente? Het is een combinatie van dit alles. Wanneer je een tafel voor de lunch reserveert kan het zomaar zo zijn dat je hier tot sluitingstijd blijft zitten. De service bij The Boat House is uitstekend en vooral niet gehaast. Wil je na drie glazen rosé even relaxen; dat kan in één van de hangmatten of loungestoelen. Ook in de nazomer is het hier heerlijk vertoeven; wanneer de openhaard aangaat is dit een fijne plek om lekker met een dekentje een boek te lezen. The Boat House is vaak alleen in januari, februari en maart gesloten, waardoor je bijna altijd jouw nieuwe lievelings kunt bezoeken. De kaart biedt een mix van internationale gerechten, die zich goed lenen om te delen en er is genoeg keuze voor degenen die vegan, vegetarisch of juist graag vlees/vis eten. Bewaar zeker een plekje voor het toetje, zoals de chocolademousse mmmmm…

Verborgen parel

Parkeer je auto bij het strand van Puerto San Miguel en ga dan links de berg op bij Chiringuito Pascual. Volg het pad richting de eerstvolgende baai en vergeet vooral niet van het uitzicht te genieten. Wedden dat je een paar keer stopt om foto’s te maken?  Het water is zo heldergroen. Na zeven minuten wandelen bereik je een ieniemieniestrandje met chiringuito Utopia. Als je vroeg komt kun je een ligbed huren en genieten van de zee die bijna voor jou alleen is. Bij Utopia wordt alles vers gegrild op een grote grillplaat en eet je de overheerlijkste gamba’s van de barbecue. Of ga voor de geitenkaassalade en natuurlijk een kan sangria. Beloof ons dat je deze tip met niet teveel mensen deelt, want deze verborgen parel wil je eigenlijk voor jezelf houden.

One day retreat

Na al het luieren, eten en drinken is het fijn om jezelf een break te geven tijdens je vakantie. One Day Retreat Ibiza is de perfecte dagactiviteit voor iedereen die graag op retreat wilt, maar dan niet gelijk een hele week. Na een volledige dag in de natuur doorgebracht te hebben, waarbij je wordt meegenomen naar de meest prachtige plekken, waar je zelf niet zo snel zou komen; ben je weer helemaal opgeladen. De compleet verzorgde dag bestaat uit een HIIT-training, verschillende stijlen yoga, geleide meditaties en mindfulness. Daarbij maak je een schitterende wandeling (gedeeltelijk) in stilte en word je de hele dag verwend én ontzorgd. Van verse juices, tot de gezonde snacks en picknick, alles wordt deze dag voor je verzorgd. Je kunt een privé retreat samenstellen met jouw eigen gezelschap, waarbij je kunt aangeven welke hotspots je graag wilt zien. Of ga mee met een mix & meet retreat. Deze worden in het voor- en naseizoen wekelijks georganiseerd. Voor meer informatie ga je naar de website van One Day Retreat Ibiza of blijf op de hoogte via Instagram. Extra tip: In oktober (9/10/11 oktober 2020) wordt het eerste weekend retreat georganiseerd door One Day Retreat Ibiza samen met twee bekende NLP-trainers.

Het oudste boetiekhotel

Bali meets Ibiza is de beste omschrijving wanneer je de trap oploopt richting Buenavista Suites & Hotelboutique. Het familiehotel is het allereerste hotel op Ibiza en dateert uit 1933. Sindsdien is er natuurlijk een hoop veranderd, maar historie; dat heeft deze plek zeker. Je kunt hier niet alleen overnachten, het bijbehorende restaurant is voor iedereen geopend. Hoe lang je hier ook verblijft, loop een rondje en blijf je verwonderen van al het moois dat deze plek (die ook nog een heel Instagramwaardig is) te bieden heeft.

Zonsondergang

De westkust van Ibiza staat bekend als de sunset coast, waarbij Hostal La Torre één van de meest mooie plekken is om dit spektakel te aanschouwen. Het lijkt wel alsof je aan het einde van de wereld terecht bent gekomen; zo magisch mooi is het er. Ga hier heen voor een sundowner, al kun je er ook terecht voor ontbijt/lunch/diner en natuurlijk om te overnachten.

Over Lauri Berkhoudt

Sinds twee jaar woon ik fulltime op Ibiza en heb ik samen met mijn vriend One Day Retreat Ibiza opgericht. Ik vind het zo ontzettend jammer dat er een streep door het voorseizoen getrokken is. Niet alleen is het een teleurstelling voor beide partijen, maar ook mijn volledige zingeving is weggevallen. Daarom heb ik besloten om deze tijd aan te pakken om mijn eigen online magazine te starten: Nyepi. Een platform voor persoonlijke groei, op een no-nonsense manier gebracht en met de nodige zelfspot. Wil je mij helpen om te groeien? Volg Nyepi dan hier. Daarbij hoop ik jullie allemaal weer snel te mogen verwelkomen op Ibiza.

Lees meer over: