TRAVEL

Houd jouw auto in topconditie voor nieuwe avonturen

We gaan nog niet massaal de grens over, omdat het niet mag of omdat we het niet vertrouwen. Wat we wel steeds meer doen; op roadtrip met de auto binnen Nederland. Om onbezorgd op roadtrip te gaan, hebben we tips & tricks verzameld waarmee jouw auto in topconditie blijft en waarmee een roadtrip net iets makkelijker wordt!

Een glanzend en lekker ruikend interieur dankzij vaseline en citroen

Ja echt, gebruik vaseline om je dashboard en andere hard-plastic elementen te reinigen. Net als een interieurspray laat de vaseline het zwart weer glanzen.
En de citroen? Die knijp je boven een emmer met water uit, waarmee je vervolgens alle ramen en spiegels schoonmaakt. Die stralen weer als nieuw en je auto ruikt ook nog eens naar citroentjes!

Een tandenborstel en tandpasta; voor alle kiertjes en gleufjes maar ook voor je lampen.
Misschien wat vreemde zaken om mee te nemen naar je auto, maar zeker niet nutteloos! Met de tandenborstel kun je eenvoudig bij lastig te bereiken plekjes, kiertjes en gleufjes in het interieur van jouw auto. Zo maakt stof zelfs op de meest lastig te bereiken plekken geen kans meer.
De tandpasta daarentegen gebruik je dan weer buiten de auto. Drup een beetje op een spons en wrijf de fluor op de koplampen. Dit werkt als het ware als een polijstmiddel, waardoor je doffe lampen weer helemaal helder en glanzend worden. Extra tip: kies voor de whitening variant, waarmee je koplampen extra gaan stralen.

Neem altijd antibacteriële handgel, een lege lippenbalsem en een ruitenkrabber mee.
Hoewel we de laatste jaren steeds minder sneeuw zien in de winter, vriest het nog wel regelmatig. Is hierdoor jouw autoslot bevroren? Smeer een beetje handgel op de sleutel en steek die in het slot. Zo ontdooit dankzij de alcohol het autoslot!
Tegenwoordig pinnen we steeds meer, maar het kan nooit kwaad om wat contant geld achter de hand te hebben. Een pinstoring, geen pinapparaat aanwezig? Voor jou geen probleem meer. Rol wat briefgeld op en stop het in een lege lippenbalsem verpakking. Hiermee bewaar je het compact in de auto, heb je altijd wat contant geld achter de hand én ben je dieven te slim af.
Bijna iedereen heeft standaard een ruitenkrabber in de auto liggen. Maar wist je dat deze gadget je ook buiten het winterseizoen kan helpen? Je kunt met de ruitenkrabber ook de achtergebleven pluisjes en (honden/katten)haren die in de stoffen bekleding verweven zijn weg ’krabben’.

Nieuwe plekken ontdekken en je auto kwijtraken gaan hand in hand.
Tijdens een roadtrip ontdek je nieuwe plekken, waar je misschien ook graag even doorheen wandelt. Grote kans dat je vergeet waar jij de auto had geparkeerd. Maak een foto van de auto mét omgeving of stuur bijvoorbeeld de locatie naar je bijrijder zodat je altijd kan achterhalen waar de auto geparkeerd staat.

Meer tips om onbezorgd op roadtrip te gaan in ons kikkerlandje? Ga eens langs de Broekhuis dealer. De medewerkers staan graag voor je klaar. Ook kunnen ze je auto technisch controleren tijdens bijvoorbeeld de Seizoenscheck; zo weet je zeker dat jouw auto klaar is voor een nieuw avontuur!

Lees meer over: