TRAVEL

Een eigen vakantiehuisje, doen?

Een eigen huis, een plek onder de zon. De vakantiezon om precies te zijn. Sparen wordt steeds minder aantrekkelijk, dus waar kun je je spaargeld beter insteken dan een eigen vakantiewoning in Nederland of het buitenland? We zetten alle voordelen voor je op een rij.

Soms vind je gewoon de plek waar je het liefst constant naar wilt terugkeren of waar je graag oud wilt worden. In plaats van telkens een vakantiewoning huren, kan je in zo’n situatie ook eens nadenken over het kopen van een vakantiewoning.

Eigen smaak

De huur van een vakantiewoning kan best hoog oplopen, al helemaal wanneer je wat vaker weg wilt. In dat geval is een eigen verblijf ideaal. Bovendien kan je zo’n huisje helemaal naar je eigen smaak inrichten en slaap je lekker in je eigen bed.

Altijd hetzelfde

Het voordeel van een vaste vakantielocatie is dat je de omgeving er op je duimpje leert kennen en dus ook precies weet wat leuk is om te doen en wat de beste plek is om te gaan eten. Natuurlijk kan dit ook een nadeel zijn, maar als de locatie je zo aanspreekt, vind je zeker weten elke keer weer een nieuwe verrassing. Als de woning op een park staat met meerdere huisjes die gekocht zijn door particulieren, leer je veel nieuwe mensen kennen die je regelmatig tegenkomt en daar bloeien misschien ook leuke vriendschappen uit op of in ieder geval leuke gesprekken.

Beschikbaarheid

Met een eigen huisje kan je zelf bepalen wanneer je heen gaat en hoef je nooit meer rekening te houden met de beschikbaarheid. Zelfs als je even een weekendje weg wil of last minute besluit om te gaan is dit vaak een stuk eenvoudiger te plannen. Daarnaast zit je ook niet meer vast aan bepaalde aankomst- of vertrektijden en dat geeft nog meer dat ultieme vakantiegevoel van onthaasten.

Altijd naar wens

Het volgende voordeel is dat de accommodatie nooit meer tegenvalt. In je huisje staat namelijk voldoende servies, een lekker bed en schimmel of andere vieze zaken zal je er nooit aantreffen. Je weet precies wat je te wachten staat en hoe je het achterlaat zal je het ook weer aantreffen. Hooguit met een extra laagje stof. Daarnaast weet je altijd alles te vinden, omdat je al weet waar het staat en hoef je dus niet te wennen in je nieuwe omgeving.

Extra inkomsten

Wanneer je het niet erg vindt dat je vakantiehuisje ook door anderen wordt gebruikt, kun je het gaan verhuren op de momenten dat je niet van plan bent om daar te zijn. Last minute reisjes worden in dit geval wel iets lastiger, maar dit kan toch leuke extra inkomsten opleveren die vele malen aantrekkelijker zijn dan de spaarrente bij de bank.

Image by monicore from Pixabay

Lees meer over:
Lavazza