LIVING

Afstemming van interieur en ruimtes

Het kan best lastig zijn om verschillende ruimtes in je huis op elkaar af te stemmen, zodanig dat je interieur een geheel vormt en je de ruimtes meer met elkaar verbindt. Hierbij wat tips om dit nog makkelijker te maken.

Hoge zitplek

Een hoge zitplek is ideaal om je keuken en eetkamer beter met elkaar te verbinden en een plek in huis te creëren waar je de dag ontspannen begint en lekker kunt zitten met vrienden. Het is daarnaast perfect om tijdens het koken wat meer gezelligheid in huis te krijgen, omdat je veel meer bij elkaar en op elkaars hoogte aan de gang bent. Dit maakt het plots niet meer erg als er gasten komen en jij nog even in de keuken bezig bent. Met comfortabele krukken erbij is het bovendien helemaal geen vervelende plek om te zitten, maar wordt het juist de fijnste plek in huis. Heb je niet zo veel ruimte in je woning? Misschien is het een optie om je eettafel te vervangen door een hoge tafel met krukken. Wanneer je het gelijk goed wilt doen, besteed dan ook voldoende aandacht aan de verlichting. Met dimbare lampen kun je bijvoorbeeld de hoeveelheid licht die je nodig hebt heel makkelijk aanpassen aan de sfeer en situatie.

Smaakvolle speelhoek

Als ouder kun je je vast wel herkennen in de situatie waarin speelgoed het huis overheerst en niet bepaald zorgt voor een gelijkgestemd interieur. Gelukkig zijn hier meerdere oplossingen voor. De belangrijkste is om de materialen en kleuren van de kinderhoek af te stemmen op die van de rest van je interieur. Gebruik bijvoorbeeld een speelkleed of opbergboxen met kleuren die terugkomen. Opbergmogelijkheden zijn erg belangrijk wanneer je de speelhoek een beetje bij de rest van het huis wilt betrekken. Kies voor een mooie opbergkast waar veel in past of bakken waar je speelgoed in op kunt bergen. Dit geeft je alweer veel meer mogelijkheden om de speelhoek leuk aan te kleden. Een grote en multifunctionele wandkast die over de hele lengte van je woonkamer loopt, kan hierbij ook een goed idee zijn om veel opbergruimte en meerdere functionaliteiten zoals tv-meubel, bureautje, boekenkast, etc. te creëren.

Thuiswerkplek

Thuiswerken is helemaal iets van nu, maar wat als je geen aparte kamer hebt om een studeerkamer van te maken? Het kan een optie zijn om een bureau in de woonkamer te zetten. Kies dan voor een tafel die aansluit bij de rest van je interieur. Je kunt hier eventueel een werkhoekje van maken door deze af te schermen met een roomdivider of wandkast met allerlei laatjes en manden waar je gelijk je kantoorspullen in kunt opbergen. Heb je geen ruimte om dit in je woonkamer neer te zetten dan kan je natuurlijk ook werken met een opklapbaar bureau.

Weggewerkte televisie

Een televisie is niet direct een mooi object in je interieur, maar velen hebben hem wel in de woonkamer staan. Gelukkig zijn de tv’s van tegenwoordig dun en kunnen makkelijk weggewerkt worden in een chique (af te sluiten) wandkast, zodat hij niet constant in beeld staat. Wanneer je de televisiekast te zichtbaar vindt in de woonkamer, zou je hem dezelfde kleur als de muur kunnen geven. Sommige tv’s kunnen ook zo ingericht worden dat ze fungeren als schilderij wanneer je ze aan de muur hangt en niet in gebruik hebt.

Image by Bernd Müller from Pixabay

Lees meer over: