MODE

Blog door Frédérique Hembrecht

Front row bij de nieuwste collectiepresentaties

Als vrouw en liefhebber van mode kennen we allemaal dat gevoel wel dat je bekruipt in de maanden januari/februari. Je smacht naar de zon en kan niet wachten op de eerste dag dat je zonder jas de deur uitloopt of dat moment waarop je eindelijk die zomerse jurk met slippertjes kan aantrekken. Niet zo gek dus dat onze honger naar fijne nieuwe zomeritems enorm toeneemt in deze sombere wintermaanden.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik zou normaal gesproken (zeker gezien mijn werk als stylist) nu de winkels afstruinen, heerlijk snuffelend tussen de nieuwste collecties op zoek naar de nieuwe parels van dit seizoen. 

Maar ja, dat is normaal gesproken, de realiteit is helaas anders. Postbezorgers draaien overuren en rijden op en af. Het is dan ook niet verrassend dat ik in de rij bij het postkantoor momenteel enkel vrouwen zie die zich een hernia tillen aan stapels dozen met retouren aan de bekende winkelketens. Maar hoe vul je ten tijde van Corona jouw zomergarderobe aan met de juiste zomeritems als je niet kan winkelen, laat staan passen of de stof kan voelen? 

De oplossing is letterlijk dichtbij, namelijk jouw boetiekjes in de buurt. Bijna allemaal zijn ze actief op social media. En met name Instagram blijkt een grote allemansvriend in deze tijd. Want als consument kun je er naar hartenlust inspiratie opdoen, en voor de lokale ondernemer is het de plek om jou te inspireren en te vertellen over hun collecties.
Modeshows, homeshopping, live-sessies, alles komt voorbij. En heb je vragen, dan kun je ze makkelijk stellen en geven ze je graag advies! 

Eigenlijk voelt het alsof je front row zit bij de nieuwe collectiepresentaties, je persoonlijk wordt geholpen tijdens of na de show en je spulletjes ook nog eens fijn (met een persoonlijk briefje) worden thuisbezorgd. Dus zoek jouw lokale boetiekjes eens op op social media, en laat je verrassen door hun creativiteit, prachtige collecties en geweldige service. Veel plezier!

P.s. Ook een rondje windowshopping kan en mag gewoon hè, kun je meteen lekker frisse lucht opdoen. Zorg wel dat je op tijd voor de avondklok weer binnen bent ????

Over Frédérique Hembrecht

Als Personal Stylist begeleidt Frédérique haar klanten o.a. bij het samenstellen van de ultieme garderobe of het creëren van de perfecte outfit. Stijl en eigenheid zijn elementen die hierbij absoluut niet mogen ontbreken. Op haar Instagram-account deelt zij regelmatig tips en inspiratiebeelden.

Heb je vragen? Schroom dan niet om haar een berichtje te sturen via info@byfique.nl of middels een DM op instagram.

Lees meer over: