CULINAIR

Blog door Marieke Hagesteijn

Kerstfeest anno nu

Kerstfeest! Een feest dat normaal draait om gezellig samen zijn, met elkaar, met familie en met vrienden. Dat zit er dit jaar niet in of tenminste in een andere modus natuurlijk wel. Ik hoorde al opties over een walking dinner! Ook super creatief bedacht en anderen hoor je weer over spreiding, de ene dag die, de andere dag weer anderen. We komen er samen heus wel uit. Ook horeca ondernemers zitten niet stil en ik vind het ongelooflijk hoe sommigen daarop inspelen. 

Gaan jullie zelf koken of laat je wat komen?

Met de maaltijdboxen zijn we intussen wel bekend. Wij hebben ook een keer een kok thuis gehad, ook zo onwijs fijn! Dan heb je restaurant aan huis en heeft ook iets heel relaxed. Je hebt nog steeds het eten van het restaurant, maar je zit wel lekker thuis met een glaasje wijn! Maar wat als je zelf koken nou te leuk vindt en het liefst zelf aan de slag gaat en ook nog eens het liefste de maaltijden van jouw vertrouwde favoriete restaurant op tafel wilt terugvinden...

Dan gaan we live-streamen! Vanuit jouw keuken koken met Herman de Blijker is bijvoorbeeld een van de nieuwe mogelijkheden en zoals hij het zelf zegt het nieuwe Nu! Ik was zelf zo mega enthousiast dat ik dit heel graag met jullie wil delen. Op zich zijn we geen bekenden van elkaar, maar ik kom wel al jaren bij hem over de vloer als gast. Niet wekelijks, want we houden graag van afwisseling. En voor mij blijft uit eten gaan nog altijd een feestje, een feestje dat we juist nu zo ongelooflijk missen. Maar dat kun je dus nu een beetje in huis halen. 

Hoe gaat het in zijn werk?

Iedere deelnemer ontvangt thuis een Goud Maaltijdbox vol met ingrediënten, premium ingrediënten zoals we dat van Herman gewend zijn. Via een persoonlijke link kun je daarna inloggen op de door jou aangevraagde workshop. Tijdens de kooksessies is er natuurlijk tijd voor het stellen van vragen, wat de interactie ongelooflijk gezellig maakt. Zo haal je Herman, Nick en Ian bij je in huis en kun je deelnemen aan een geweldige kookworkshop wel of niet samen met vrienden, je partner of gezin, maar ook met anderen die op een andere plek staan te koken.

Ik vind het een Goud idee! Ze worden overigens landelijk aan huis geleverd met een taxiservice die erbij te bestellen is. Zo steunen we ook deze mensen weer in deze moeilijke tijd.

Natuurlijk ben ik super benieuwd of jullie zo'n workshop zouden gaan boeken. Ik ben al om en ga volgende week aan de slag en zal mijn ervaring met jullie delen.

Lees meer over:
Lavazza