BLOGS

Blog door Ankie Stuijts

Opgetuigd. Maar opgetogen?

Nu we met zijn allen zoveel mogelijk moeten binnen blijven proberen we het thuis zo gezellig mogelijk te maken. Een ware sfeer te creëren voordat de winter echt losbarst met vocht en vrieskou. De grootste verandering hier in huis heb ik wat enkele weken naar voren geschoven. In plaats van te wachten tot Sinterklaas weer naar Spanje vertrokken is ben ik al aan de slag gegaan; mijn huis te versieren in de laatste kersttrends! Puur om het warme nostalgische gevoel te krijgen nu Covid-19 ons leven wat grijzer kleurt.

Ik hou van een redelijke hysterische kerstboom; alle kleuren van de regenboog en vol, voller, volst! Als je van buiten naar binnen kijkt en alleen de kleuren in de boom ziet, lijkt het wel een kermis. Maar het staat zo gezellig in mijn – verder vrij ingetogen- interieur. Voordat de boom hier af is ben ik toch wel drie a vier uur verder…Want die kerstlampjes van het jaar ervoor?!? Het kost zeker al een uur om deze te ontwarren. Het is even werk, maar dan heb je ook weken plezier. Nu extra wat weken dus…

De decembermaand vol gezelligheid en lampjes vind ik heerlijk. De lekkerste etensgeuren, romige bekers warme chocomelk en de dagen doorbrengen met de mensen om wie je geeft. Nippend van een gluhwijntje onder mijn versierde boom denk ik opeens aan al die pepernoten, marsepein en andere lekkernijen. Nu we met deze feestdagen minder bezoek mogen uitnodigen ben ik even in de war met de inkoop van het eten. Ik hou van de grootse, bourgondische, “we-mogen-niets-tekort-komen” hoeveelheden. Ik zal meer moeten eten om mijn voorraad op te krijgen! Ik besluit deze december mij maar even geen zorgen te maken welke caloriebommen ik naar binnen werk.  Want het is al een heel groot contrast; de feestdagen anno 2020 dan met de jaren ervoor. We mogen al zoveel even niet. Op dat punt gun ik mij aankomende maand geen oplettendheid qua voeding maar gewoon even losgaan. Dus hier geen smoothies, maar een lekkere kerststol en ’s-avonds een volle tafel. Doen we daarna weer rustig. Wie weet maak ik wel een smoothie van de restjes. Als het een toprecept is, schrijf ik er zeker over, oké?

Lees meer over:
Lavazza