BLOGS

Blog door Ankie Stuijts

Rommel

Hebben jullie dat ook met de fruitschaal? Dat mooie exemplaar dat je ooit hebt aangeschaft om je verse fruit op te etaleren, verandert in de loop der tijd in een van-alles-en-nog-watschaal. 

Een schaal zien waarop je hele leven zich afspeelt? Even een opsomming van spullen op mijn fruitschaal op een willekeurige dag: twee bananen, een donorformulier nog in te vullen, een mandarijntje, een sleuteltje, een visitekaartje, een bonnetje van de supermarkt, appels, stickers, een paperclip, lipgloss, een te rijpe avocado, drie vitaminepillen (?!), een peer en een paar verloren druiven.

Eens in de zoveel tijd probeer ik weer orde in de chaos te schappen, maar dat is altijd maar van korte duur. Ik kom nu op het punt dat ik standaard in de fruitschaal kijkt als ik iets kwijt ben. Elke bakje dat ik trouwens rondom de keuken neerzet, verandert al snel in een ‘rommelmandje’, dus blijkbaar is er behoefte aan in huis. Maar ik heb dus ook al zo’n la! Een la waarin ik ongegeneerd kleine troepjes kan verzamelen en die dus ook niet meer is dan een ordinaire verzamelplaats, maar dan een die ik open en dicht kan doen. Ik vind daar de batterijen, schroeven, pennen, lucifers en andere rotzooi waar nooit een keukenkastje voor is bedacht. Het zijn een beetje de outcasts in huis; de spullen zonder eigen plek en identiteit. Ze hebben geen eigen kast zoals het servies of een koffer zoals het gereedschap. Nee, dit zijn de spullen die nergens echt bij horen. Maar weet je, het zijn vaak wel die spullen die je net even nodig hebt. Droge lippen? Ik heb niet altijd zin om naar boven te lopen. Een schroef? Kijk maar in de la, want naar de garage is weer zo een gedoe. Volgens mij heeft iedereen wel zo een la? Ze ontstaan gewoon, of je het nu wilt of niet. Gek genoeg ben ik in huis vaak alles kwijt, maar de spullen uit de rommella kan ik altijd vinden. Het zijn de fundamenten van ons dagelijks leven, alles wat we lastminut nog even willen pakken, insmeren, opendraaien of willen opschrijven ligt hierin Een opgeruimde rommella? Ik moet er niet aan denken!

Lees meer over:
Lavazza