LIFESTYLE

5 redenen waarom een elektrische fiets onmisbaar is in jouw leven

Comfortabel, praktisch en chic. Klinkt als muziek in de oren, niet? De innovatieve en award winnende design e-bikes van QWIC zorgen er dagelijks voor dat je sneller, duurzamer en stijlvoller op de plek van bestemming aankomt. Need we say more? Geen probleem! We delen 5 redenen waarom een elektrische fiets onmisbaar is in jouw leven.

1. Duurzaam

We scheiden massaal ons afval, de Japanse opruim-guru Marie Kondō is een begrip en we wekken energie zo duurzaam mogelijk op. Een mooie en schonere wereld staat hoog op het verlanglijstje. Met een e-bike komt die droom een stukje dichterbij. Oprichter Taco Anema van e-bike fabrikant QWIC: “Ruim 80 procent van alle autoritten in Nederland wordt gereden om een afstand van minder dan 20 kilometer te overbruggen. De ideale fietsafstand dus.” Staat genoteerd. We houden een fietsplekje vrij voor de deur!

2. Design

We zijn het met je eens. Als jij een investering doet, dan moet je er iets stijlvols voor terugkrijgen. QWIC begrijpt dat als geen ander. De fietsgigant kiest daarom voor gestroomlijnde e-bikes met geïntegreerde accu’s. Met deze lifestyle gerichte e-bikes ben je daarom gegarandeerd van een stijlvol design. Het is niet voor niks dat QWIC en het gepassioneerde team van designers en engineers grote internationale designprijzen in de wacht slepen. De Premium i serie van QWIC is gemaakt voor fietsers met oog voor detail, zonder concessies te doen aan kwaliteit en comfort. Naast de eerdergenoemde geïntegreerde accu, maken ook de aluminium spatborden en de speciaal voor deze serie ontwikkelde leren handvatten en zadel het design bijzonder hoogwaardig.

3. Meer beweging

Een elektrische fiets is voor luie mensen. Ja echt, QWIC hoort deze bewering regelmatig. Toch wordt het statement moeiteloos van tafel geveegd. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een e-bike meer bewegen dan mensen met een reguliere fiets. Waarom? Door het gemak rijd je veel langere afstanden en pak je vaker de e-bike. Extra leuk: door de verschillende standen kun je geleidelijk je conditie opbouwen. Je trainer zal trots op je zijn. En vooruit, ook op je trainbuddy QWIC Premium i…

4. Waardering voor de omgeving

Als we één ding leren van de huidige periode, dan is het dat Nederland meer mooie plekken kent dan gedacht. Voor een vakantie werden vliegtickets standaard vergeleken, maar door het reisadvies bleven we het afgelopen jaar dichtbij huis. En hoe kun je de Nederlandse bossen, stranden en andere idyllische plekjes beter bewonderen dan op de fiets? Post je wel een landschapsfoto op social? Dan kunnen wij meegenieten…

5. Gevoel van vrijheid en veiligheid

Vrijheid en veiligheid zijn één van de basisbehoeften van een mens. Met de Premium i e-bikes zit je wat dat betreft wel goed. Deze serie fietsen zijn betrouwbaar, stabiel en onderhoudsvriendelijk. Met een elegante rechte zithouding, sterke middenmotor, verende voorvork en een uiterst comfortabel zadel zweef je kilometerslang over bospaden, door je favoriete stad of langs stille wateren. De QWIC Premium i werd in 2020 in de AD fietstest dan ook als ‘beste getest’.

Je rijdt een QWIC Premium i vanaf €2.549.

Over QWIC

De gestroomlijnde en lifestyle gerichte e-bikes van QWIC hebben de afgelopen jaren nationaal en internationaal diverse belangrijke prijzen in de wacht gesleept. De QWIC Premium Q kwam begin 2021 als winnaar uit de Duitse ElektroRad e-bike test in de categorie Stadsfietsen. In 2020 won de e-bike de iF Design Awards en de prestigieuze Red Dot Design Award.

QWIC werd in 2006 het eerste volledige e-bike merk in Nederland met de ambitie om de huidige mobiliteitsproblemen en milieuvervuiling te reduceren. Oprichter Taco Anema: “Ruim 80 procent van alle autoritten in Nederland wordt gereden om een afstand van minder dan 20 kilometer te overbruggen. Dat is in onze ogen een ideale fietsafstand. Met innovatieve, duurzame en strak ontworpen e-bikes willen wij automobilisten verleiden vaker de auto te laten staan en de e-bike te pakken. We gaan voor een mobiele revolutie!”

 

Het Nederlandse QWIC is actief in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk en heeft meer dan 550 verkooppunten.

Ga voor één van de QWIC verkooppunten of meer informatie naar https://qwic.nl.

Lees meer over: