LIFESTYLE

5 tips om juist nu goed voor jezelf te zorgen

Voor velen zijn de donkere, natte en kortere dagen an sich al reden genoeg om niet meer onder het donzen dekbed vandaan te komen. Tel daar de strengere maatregelen bij op en een mini-depressie is zo geboren. Daarom is het juist nu zo belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Lees snel verder voor vijf tips om je mind & body gelukkig te houden.

Bewegen, bewegen, bewegen

You Gotta Move To Groove, zei een wijze man ooit. Er is bijna niets zo funest voor lichaam en geest als stilstand. Schaf een smartwatch aan of download een stappenteller en houdt een week lang je stappen bij. Kom je makkelijk aan de maatstaaf van 10.000 stappen per dag? Dat dacht je misschien,maar velen halen dit niet. Zo nu weet je ook gelijk wat het dagelijkse doel is.

Hartslag omhoog

Galmt bij het lezen van deze kop ook gelijk het nummer van Ruth Jacott door jouw mentale speakers? De song komt alweer uit 1997 en heeft een belangrijke boodschap; de hartslag moet omhoog. Het fijnste is het natuurlijk als je knetterverliefd bent en anders zijn er andere manieren. Naast low impact training, zoals lopen en fietsen is het belangrijk om je hartslag flink te laten stijgen -het liefste tweemaal per week-. High Intensity Interval Training is een goede manier om jezelf even flink te activeren, ofwel in het zweet te jagen. Zoek op YouTube naar HIIT workout en de keuze is reusachtig.

Doe mee met een online retreat

Wil je lief zijn voor zowel mind als body? Dan is een online retreat iets voor jou. Lauri, van One Day Retreat Ibiza organiseert samen met twee vrouwelijke experts op het gebied van NLP en coaching de Online Morning Retreat. Deze kant-en-klare at home retreat volg je heerlijk vanuit je eigen woonkamer, slaapkamer of prachtige pied-à-terre. Met de afwisseling tussen fijne yoga flows (beweging), masterclasses (mind), healing en Yoga Nidra (diepste staat van ontspanning) heb je gelijk alle facetten aangetikt. Daarbij is het de ultieme vorm van selfcare en dat brengt ons bij het volgende punt. De eerstvolgende data voor de Online Morning Retreat zijn: 17/18 oktober, 21/22 november of 19/20 december 2020. Meer informatie vind je hier.

Selfcare first

Selfcare heeft alles te maken met het op liefdevolle wijze voor jezelf zorgen. Smeer je lichaam in met een luxe lotion, neem een warm bad en geniet van een glas rood. Doe de dingen die je blij maken, want het begint allemaal bij jou. Lees een boek, waai uit op het strand of doe gewoon even helemaal niets. Plan dagelijks 10 minuten voor jezelf in, breid uit naar 30 minuten tot zolang je wilt. Als je het maar doet.

Mediteer dagelijks

Geleide visualisaties nemen je mee op reis; van een prachtig wit zandstrand tot diep in de Amazone. Door dagelijks te mediteren kun je meer aan én ontsnap je aan de dagelijkse sleur. Begin de dag daarom met een meditatie of maak er gelijk een uitgebreid ochtendritueel van. Zoek op YouTube op guided meditation of neem een abonnement bij House of Deeprelax, voor de allerfijnste visualisaties om je dag mee te beginnen, onderbreken of eindigen.

Lees meer over: