LIFESTYLE

Waar een kleine capsule groot in kan zijn

Alka® Mineralen: om te ontzuren en te ondersteunen

Gezond en fit blijven kan niet zonder vitamines – kom maar op dus, met dat verse fruit! Maar wist je dat mineralen eigenlijk net zo belangrijk zijn? Ze vormen slechts 4% van ons lichaam, maar dat relatief kleine aandeel is een essentiële buffer voor gezondheid en tegen verzuring. Mineralen zijn onmisbare voedingsstoffen voor het functioneren van veel verschillende processen, waaronder een goed werkend immuunsysteem. Daarom combineert Alka® Mineralen actieve ontzuring met een mineralencocktail voor je gezondheid. Dit voedingssupplement bevat onder meer biologische kiemgrassen en gecalcificeerd zeewier, beide bomvol mineralen en spoorelementen om het lichaam aan te vullen, de basische balans te verbeteren en te helpen bij het afvoeren van afvalstoffen. Allemaal in een kleine, makkelijk in te nemen vega-capsule.

Op naar het voorjaar

Een verzuurd lichaam kan de stofwisseling drastisch verstoren, met alle vervelende gevolgen van dien. Hoe minder zuur, hoe beter het lichaam functioneert – dus tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak. Het beperken van stress, roken, ongezond eten, medicijngebruik en overmatige spierbelasting is goed, maar niet altijd voldoende. Tel daar de uitputting van onze landbouwgrond door intensieve landbouw bij op en het resultaat is een verzuurd lichaam met een tekort aan mineralen. Bij verzuring rooft het lichaam mineralen uit onder andere botten, tanden, nagels en de huid, waardoor belangrijke mineralenvoorraden kunnen afnemen. Geen prettig idee. Je lichaam extra aanvullen met mineralen wordt dus steeds meer noodzaak. Begin de schoonmaak dit jaar daarom eens vanbinnen, met de support van belangrijke mineralen die je lichaam helpen te reinigen en te versterken.

Plantaardig mineralencomplex

Alka® Mineralen bevat een selectie van biologische grassen en alle belangrijke basische mineralen, waaronder de immuunversterkers zink, koper en selenium. Tarwegras en gerstegras zijn de meest basische grassoorten die er bestaan: groene sprieten gevuld met natuurlijke vitamines, mineralen als kalium, calcium, magnesium en fosfor en essentiële aminozuren en antioxidanten. Deze kiemgrassen bevatten ook chlorofyl (bladgroen) dat het lichaam reinigt en energie geeft. Een ander bijzonder ingrediënt van Alka® Mineralen is gecalcificeerd zeewier, een plantaardig mineralencomplex dat op duurzame wijze wordt gewonnen uit de rode alg. Dit plantje leeft in het zuivere zeewater bij IJsland, waar het veel mineralen absorbeert. Rode algen zijn van nature zeer basisch met een pH-waarde van 10,5 en rijk aan onder andere ijzer, calcium, magnesium en spoorelementen.

De kracht van mineralen

Met al die mooie ingrediënten biedt Alka® Mineralen krachtige effecten voor je lichaam. Zo draagt het bij aan het zuur-base evenwicht en het ondersteunen van het immuunsysteem en een goede weerstand. Het voedingssupplement helpt bij het behoud van sterke botten, soepele spieren en is goed voor de aanmaak van kraakbeen. Het reinigt het lichaam, ondersteunt het geheugen en de concentratie en zorgt voor een normale bloedsuikerspiegel. Daarnaast geeft Alka® Mineralen een extra dosis energie bij vermoeidheid en is het goed voor haar, nagels en de huid. Kortom: alles om straks weer gezond, fit en mooi de zon in te gaan.

Prijs & verkrijgbaarheid

Alka® Mineralen is verkrijgbaar bij de vakdrogist, gezondheidswinkel, reformwinkel en online voor de consumentenadviesprijs van €29,95 voor 120 capsules. De lactose-, gentech- en glutenvrije kleine capsules zijn geschikt voor vegetariërs, diabetici, veganisten, sporters en iedereen die een gezonde levensstijl nastreeft. Voor een optimale houdbaarheid heeft het potje een speciale vochtwerende sluiting en het complex bevat 100% actieve voedingsstoffen en geen onnodige vulstoffen of bindmiddelen.

Lees meer over:
Lavazza